X

Rezultat istoric pentru lotul paralimpic al Republicii Moldova. Ion Basoc a cucerit medalia de argint, iar Oleg Crețul pe cea de bronz

Rezultat istoric pentru lotul paralimpic al Republicii Moldova. Ion Basoc a cucerit medalia de argint, iar Oleg Crețul pe cea de bronz

Ion Basoc a cucerit medalia de argint, în timp ce Oleg Crețul a intrat în posesia medaliei de bronz în proba de para judo de la Jocurile Paralimpice de la Paris, scrie radiochisinau.md.

Ion Basoc a devenit vicecampion paralimpic în proba de para judo, după ce a disputat finala categoriei de greutate de până la +90 de kg împotriva lui Wilians Silva de Araujo din Brazilia.

Sportivul originar din Ungheni l-a mai învins anul acesta pe brazilian, campionul mondial din 2022, la Grand Prix-ul IBSA de para judo de la Tbilisi, Georgia.

Până a intra în premieră în posesia titlului de vicecampion paralimpic la para judo, Ion Basoc i-a mai învins pe Daniel Kneg din Țările de Jos și pe Jason Grandry din Franța.
În 2023, Ion Basoc și-a trecut în palmares și titlul de campion european la para judo.
La rândul său, Oleg Crețul a dispus în finala mică a categoriei de greutate de până la 90 kg de turcul Yasin Cimciler.
Republica Moldova este reprezentată la Jocurile Paralimpice de la Paris de cinci sportivi. Până acum, Republica Moldova a cucerit două medalii la Olimpiada Paralimpică, ambele în anul 1996.

 

Tags: argintbronzIon BasocOleg Crețul
Social