X

Rezultatele alegerilor au slăbit vectorul proeuropean

Rezultatele alegerilor au slăbit vectorul proeuropean

Rezultatele alegerilor locale de acum două săptămâni au fost dezamăgitoare, iar votul oferit în data de 5 noiembrie a slăbit și mai mult partidele proeuropene.

Citeşte şi: Un ministru israelian deconspiră planul lui Netanyahu: Vrea emigrarea voluntară a locuitorilor din Gaza! – Stiripesurse.md

De această părere este istoricul Octavian Țîcu, fost deputat, care și-a arătat îngrijorarea precum că, după următoarele alegeri, în R. Moldova ar putea fi instituit un Guvern pro-Putin, transmite la tv8.md.

„Mă interesează mai mult ce se va întâmpla la alegerile prezidențiale și cele parlamentare. Rezultatele votului de la Chișinău și în țară întristează. Am sentimentul că locuitorii R. Moldova nu înțeleg ce se întâmplă la granițele țării noastre și care este pericolul real ca, după următoarele alegeri, în Moldova să fie instituit un Guvern pro-Putin, așa cum a fost înainte de anul 2021”, a declarat Octavian Țîcu.

Rezultatele alegerilor au slăbit vectorul proeuropean

Totodată, în opinia istoricului, rezultatele alegerilor locale au fost o lovitură în adresa vectorului european, în ciuda faptului că 60% din populație sprijină acest ideal. Totuși, recunoaște că PAS a înregistrat un rezultat bun în cadrul scrutinului.

„PAS va fi fie în minoritate, fie în opoziție în multe consilii locale. Este un lucru evident, deoarece nu există alte partide pe flancul proeuropean, iar aceasta este o problemă foarte mare. În Consiliul Municipal Chișinău, PAS va fi în opoziție, iar grupările își vor uni forțele și vor conduce”, a mai subliniat Octavian Țîcu.

Tags: Acţiune şi Solidaritate (PAS)alegeriConsiliul Municipal ChișinăuOctavian Ţîcu
Categorii: PoliticăȘtirile zilei