Rezultatele alegerilor din Liban reprezintă ”o victorie politică şi morală” pentru Rezistenţă, afirmă liderul Hezbollah

Publicat:

Liderul mişcării şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a afirmat luni că rezultatele alegerilor care au avut loc duminică în Liban reprezintă ”o victorie politică şi morală” pentru Rezistenţă, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Hezbollahul, susţinut de către Iran, îşi atribuie în mod obişnuit denumirea de ”Rezistenţă”, referindu-se îndeosebi la lupta sa împotriva Israelului.


Citește și : Liban : Premierul Saad Hariri anunță că mişcarea sa a pierdut o treime din mandate în parlament

Într-un discurs televizat, rostit la o zi după primele alegeri parlamentare din Liban după aproape un deceniu, Nasrallah a estimat că ”prezenţa parlamentară” creată de Hezbollah şi aliaţii săi va garanta apărarea ”Rezistenţei”.

”Este o mare victorie politică şi morală pentru Rezistenţă”, a declarat Nasrallah. ”Putem spune acum că obiectivul a fost îndeplinit”, a adăugat el, în timp ce Hezbollahul părea luni că este pe cale să confirme dominaţia sa pe scena politică din Liban.

”Componenţa noului parlament reprezintă o garanţie şi o forţă pentru (…) apărarea acestei ecuaţii de aur: armată, popor, Rezistenţă”, a mai spus el, fără să indice numărul de mandate obţinut de către partidul său şi aliaţii săi.

Citește și : Yemen : Avioanele coaliţiei conduse de Arabia Saudită au bombardat palatul prezidenţial din Sanaa

Discursul lui Nasrallah a avut loc la scurt timp după cel al marelui său rival, premierul sunnit Saad Hariri, care a recunoscut că mişcarea sa, Curentul Viitorului, a pierdut o treime din mandate.

Curentul Viitorului va avea 21 de deputaţi, a anunţat Hariri într-o conferinţă de presă, faţă de 33 în parlamentul care-şi încheie mandatul (128 de locuri).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.