Rezultatele preliminare la BAC au fost publicate

Publicat:

Rezultatele preliminare la BAC au fost publicate

Rezultatele preliminare ale examenului național de bacalaureat au fost afișate astăzi, în cele 93 de centre instituite în întreaga țară. Totodată, candidații pot vedea testele verificate și notele prin intermediul platformei www.bac.gov.md.

Citește și:  Încorporarea în Armată este în toi


La sesiunea de bacalaureat 2024 au fost admiși 11 321 de candidați din licee, 3815 candidați din colegii și centre de excelență, 210 candidați din universități, 198 de candidați care s-au înscris în regim extern și 2510 restanțieri din sesiunile anterioare, în total – 18054 de candidați.

Rata de promovare a examenului național de bacalaureat în rândul absolvenților din licee este de 89,83%, comparativ cu 87,77% în sesiunea 2023. Astfel, din cei 11 321 de liceeni admiși, 10 170 au promovat examenul.

Rezultatele preliminare la BAC au fost publicate

Dintre cei 3 815 candidați admiși din colegii și centre de excelență, 1 819 au susținut examenul, rata de promovare pentru această categorie fiind de 47,68%, comparativ cu 45,37% în sesiunea 2023.

Din 2 510 restanțieri din sesiunile anterioare, 354 de candidați au promovat examenul, ceea ce constituie 14,10%, comparativ cu 17,03% în sesiunea 2023.

În total, au promovat examenul național de bacalaureat în sesiunea de bază, până la desfășurarea contestațiilor, 12526 de candidați, ceea ce constituie 69,38% din numărul total de candidați admiși în sesiune, comparativ cu 68,31% la aceeași etapă în sesiunea 2023.

Totodată, precizăm că în sesiunea de bacalaureat din anul curent 3 candidați au fost eliminați din examen pentru fraudă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reformistul Massoud Pezeshkian, noul președinte al Iranului

Reformistul Massoud Pezeshkian, noul președinte al Iranului Candidatul reformist Massoud Pezeshkian a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Iran, devansându-l pe ultraconservatorul Said...

Ce i-a cerut Melania Trump soțului ei dacă va recâștiga Președinția Statelor Unite

Ce i-a cerut Melania Trump soțului ei dacă va recâștiga Președinția Statelor Unite Melania plănuiește să-și împartă timpul între Washington DC și New York. Acesta...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Adunării Generale a ONU, Dennis Francis

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Adunării Generale a ONU, Dennis Francis Republica Moldova continuă să acorde sprijinul necesar persoanelor refugiate din...

Ministrul Culturii din Slovacia: comunitatea LGBTQ+ este de vină pentru scăderea natalității în Europa

Ministrul Culturii din Slovacia: comunitatea LGBTQ+ este de vină pentru scăderea natalității în Europa Ministrul Culturii din Slovacia, Martina Šimkovičová, a învinuit comunitatea LGBTQ+ pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.