Rezultatul alegerilor din Belarus provoacă tulburări sociale grave (VIDEO): Un mort, zeci de răniți și sute de arestări!

Publicat:

Un bărbat a murit şi zeci de persoane au fost rănite la Minsk în timpul protestelor de duminică seara împotriva rezultatului alegerilor prezidenţiale din Belarus, a anunţat luni o organizaţie pentru apărarea drepturilor omului, potrivit AFP şi Reuters, transmite și agerpres.


‘Un tânăr a suferit un traumatism cranian mortal după ce a fost lovit de un vehicul’ al forţelor de ordine în cursul manifestaţiilor din centrul capitalei, a indicat luni ONG-ul Viasna, într-un comunicat, precizând că ‘zeci’ de persoane rănite se află în prezent în spitale din Minsk.

Citeşte şi: Palestinienii au ‘bombardat’ Israelul cu baloane incendiare

Aceeaşi sursă a anunţat că mai mult de 200 de protestatari au fost arestaţi duminică, în special în timpul reprimării manifestaţiilor din cursul nopţii. Cel puţin 110 arestări au fost operate la Minsk, în apropierea secţiilor de vot sau la proteste. Arestări au avut loc şi în alte cel puţin zece oraşe, a indicat Viasna, într-un bilanţ comunicat prin serviciul de mesagerie Telegram.

Reuters relatează că agenţia de presă rusă RIA a informat, citând Ministerul de Interne din Belarus, că forţele de ordine au arestat în jur de 3.000 de oameni.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Carolina de Nord

Comisia Electorală Centrală a anunţat luni că, potrivit rezultatelor preliminare, preşedintele în exerciţiu al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a câştigat alegerile desfăşurate duminică în această ţară, obţinând 80,23% din voturi.

Svetlana Tihanovskaia, o fostă profesoară de engleză devenită principalul rival al lui Lukaşenko în alegerile prezidenţiale, a întrunit 9,9% din voturi, a indicat Comisia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.