RFE/RL dă în judecată Rusia

Publicat:

Biroul din Moscova al postului Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) a anunţat joi că a depus o plângere împotriva Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în legătură cu amenzile impuse RFE/RL în cadrul unei campanii a autorităţilor ruse pentru a forţa această organizaţie media să părăsească ţara, transmite Reuters, potrivit agerpres.

RFE/RL, care este sponsorizat de SUA, au fost amendate masiv în acest an de Rusia pentru că nu s-a identificat drept ‘agent străin’ în publicaţiile sale, aşa cum prevede legea rusă.


Citeşte şi: Un angajat CNN povestește cum s-a construit PROPAGANDA de ‘răsturnare’ a lui Trump – VIDEO – Black News

Rusia a clasificat RFE/RL drept ‘agent străin’ în anul 2017, o măsură menită să complice activitatea postului de radio ca reacţie la ceea ce Moscova consideră a fi presiunile inacceptabile la care sunt supuse media ruse în SUA.

În virtutea legii actuale, autorităţile ruse pot clasifica drept ‘agenţi străini’ organizaţii neguvernamentale şi grupuri pentru apărarea drepturilor omului percepute ca primind finanţare externă pentru activitate politică.

Vezi şi: America este ŞOCATĂ! Un puşti de 13 ani a fost OMORÂT de poliţişti – VIDEO – Black News

Acestor entităţi li se cere să ataşeze menţiunea ‘agent străin’ pe publicaţiile lor şi să-şi declare cheltuielile şi finanţările. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.