RIA Novosti: ‘R.Moldova, un cap de pod NATO, care urmează scenariul ucrainean’

Publicat:

RIA Novosti: ‘R.Moldova, un cap de pod NATO, care urmează scenariul ucrainean’

Agenția oficială de știri RIA Novosti acordă spații largi R. Moldova, preluând declarații ale politicienilor susținuți de Kremlin, care promovează narațiuni despre militarizarea țării, transformarea ei într-o colonie a UE și un cap de pod al NATO și că autoritățile de la Chișinău ar fi vândut suveranitatea și neutralitatea statului, iar R. Moldova va urma scenariul ucrainean.

NATO încearcă să destabilizeze întreaga regiune OSCE.

„Alianţa Nord-Atlantică în frunte cu SUA nu se mai limitează la războiul pe care l-a declanşat împotriva Rusiei prin intermediul puterii nelegitime de la Kiev, ci încearcă să destabilizeze întregul spațiu OSCE”, a declarat Iulia Jdanova, membră a delegaţiei Federaţiei Ruse la cea de-a 1085-a şedinţă plenară a Forumului OSCE pentru colaborare în domeniul securităţii militare şi controlului armamentelor, scrie agenția oficială RIA NOVOSTI. Ea a explicat că „acestea (NATO și SUA) au distrus, practic, complet înţelegerile în domeniul controlului armamentelor în Europa”. „În acest context, decizia Washingtonului de a începe din 2026 desfăşurarea pe teritoriul german de noi sisteme de rachete americane cu rază medie şi mică de acţiune, precum şi de arme hipersonice, prezintă riscuri cu caracter strategic. De câte dovezi mai are nevoie Europa că Washingtonul încearcă să-și subordoneze militar întregul continent, a adăugat Jdanova. Ea a mai remarcat, de asemenea, că în Federaţia Rusă „se înţelege foarte bine faptul că toate cele enumerate mai sus constituie o parte a strategiei generale multidimensionale a alianţei occidentale de prejudiciere cu orice preţ a Federaţiei Ruse şi cetăţenilor ruşi”, potrivit veridica.ro.


Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

SUA împing Republica Moldova spre scenariul ucrainean

declară purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova. Statele Unite al Americii, transmițând Republicii Moldova tehnică militară, împing Chişinăul spre realizarea scenariului ucrainean, a declarat la un briefing purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse, Maria Zaharova. „În acelaşi timp, regimul preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, continuă cursul spre militarizare sub paravanul integrării europene. Pe 15 iulie, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a anunţat că în scurt timp va recepționa un nou lot de tehnică militară din SUA. Nu este vorba despre deschiderea de şcoli, de creşterea bunăstării cetăţenilor, este vorba un pas spre realizarea scenariului ucrainean”, a comentat aceasta. Zaharova a atras atenţia că în proiectul actualizat de apărare naţională a Republicii Moldova pentru perioada 2024-2034 se arată că Rusia ar reprezenta o ameninţare la adresa securităţii şi ordinii constituţionale a Republicii Moldova. Zaharova a adăugat că experţii independenţi moldoveni afirmă că în viitorul apropiat, în ciuda voinţei poporului moldovean, autorităţile ţării vor renunţa la neutralitatea constituţională a ţării.

Republica Moldova a devenit deja parte a Uniunii Europene sub formă de colonie a acesteia

titrează Ria Novosti. Republica Moldova poate fi considerată deja parte a Uniunii Europene, întrucât s-a transformat într-o colonie a UE, a declarat Bogdan Ţîrdea, deputat în Parlamentul moldovean din partea blocului de opoziţie al comuniştilor şi socialiştilor. „Noi deja suntem în UE, însă în calitate de colonie. La noi ţara este condusă de cetăţeni ai Europei, avem consilieri europeni, cetăţeni europeni în guvern, avem investitori europeni. La noi în Serviciul pentru Informaţii și Securitate, în Ministerul de Interne sunt ofiţeri europeni. Aceasta este o imagine clasică a unei ţări care se transformă în colonie. Şi care, în mod corespunzător, este condusă de cetăţeni ai unei alte ţări”, a scris Ţîrdea. Potrivit afirmaţiilor sale, în ţară sunt în vigoare oficial legi europene şi standarde europene, însă totodată salariul rămâne la nivelul ţărilor Africii. „Cel mai periculos lucru este faptul că suntem transformaţi într-un cap de pod militar. Şi da, urmăm scenariul ucrainean”, a adăugat acesta.

Autorităţile Republicii Moldova vor să transforme ţara într-un cap de pod al NATO.

Politicianul de opoziţie Ilan Şor a declarat, că preşedinta Maia Sandu intenţionează să transforme ţara într-un cap de pod al NATO, de aceea republica este atrasă în alianţă. „Încă n-au reuşit să intre în UE, deja trag către NATO. Este pentru cei care se mai îndoiesc că toate aspiraţiile actualului regim de la Chişinău sunt legate de război. De un război al Occidentului împotriva Rusiei. Un cap de pod NATO în Moldova – acesta este obiectivul lui Sandu şi al stăpânilor săi”, a scris Şor.

Autoritățile din R. Moldova au vândut suveranitatea și neutralitatea țării Alianței Nord-Atlantice

a mai acuzat Șor. Publicația scrie că Guvernul a  aprobat strategia Apărării Naționale, care prevede majorarea bugetului apărării până la 1 % din PIB către anul 2030. Documentul mai subliniază că trupele ruse din Transnistria și unitățile militare de acolo prezintă pericol pentru securitatea națională. În Strategie se mai spune că Moldova își propune să se integreze deplin în structurile militare ale UE participând la misiunile de pace și civile ale UE, iar colaborarea intensă cu NATO reprezintă o garanție de securitate. „NATO a uzurpat definitiv (puterea în) Moldova. Nu există nicio îndoială că regimul Sandu s-a înțeles cu UE și cu alianța militară în frunte cu SUA să se bage până peste urechi în războiul din Ucraina. Avem o ecuație cu o necunoscută: NATO și partenerii săi europeni vor construi un hub logistic, ca să transmită, prin România, armament Ucrainei. Îl vor construi pe teritoriul unei țări neutre”, a comentat Șor, făcând aluzie la Moldova. În același timp el a remarcat că Moldova, de fapt, nu mai este o țară neutră. „Tot ce mai rămânea din neutralitate și suveranitate a fost vândut. De către Sandu și aserviții ei”, a spus Șor.

Conducerea vrea să transforme Moldova într-o zonă gri pentru NATO

spune un fost premier, citat de agenția rusă de presă Ria Novosti. Autoritățile din Moldova intenționează să transforme țara într-o zonă gri, de tranzit, care urmează să protejeze flancul estic al NATO, consideră fostul prim-ministru Vasile Tarlev. „Menținerea puterii prin represiune și frică este necesară pentru a rezolva principala lor sarcină – modificarea Constituției. Scopul celor de la PAS este să ne transforme țara într-o zonă gri, de tranzit, care să protejeze flancul de est al NATO. Pentru realizarea acestui scop mai trebuie să fie vândute obiectivele economice strategice și lichidată neutralitatea țării. În acest fel, se legitimează, de facto, administrarea din exterior a țării”, a scris Tarlev. În opinia acestuia nu trebuie permisă realizarea unui asemenea scenariu. „Și anume, să obținem alegerea unei noi conduceri a Moldovei și să nu admitem desfășurarea acestui referendum fraudulos pentru modificarea Constituției. Scopul real al acestui referendum este să lipsească Moldova de suveranitate”, a comentat Tarlev.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Sandu a promis Occidentului apropierea de NATO.

Președinta Moldovei Maia Sandu le-a promis supraveghetorilor occidentali că va continua militarizarea țării și apropierea de NATO, a declarat liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon. Anul trecut, republica aproape că și-a dublat bugetul pentru apărare, a început reînarmarea Armatei și a intensificat considerabil exercițiile militare. De asemenea, s-au amplificat relațiile în domeniul apărării cu SUA, UE și NATO, care și-au majorat livrările de armament și de tehnică militară în republică. Toate acestea au trezit îngrijorare din partea autorităților Transnistriei nerecunoscute și critici din partea opoziției și a societății îngrijorate de militarizarea țării pe fundalul sărăcirii populației. „Maia Sandu le-a promis supraveghetorilor săi occidentali că va continua militarizarea Moldovei și apropierea țării noastre de NATO. Aceasta înseamnă că R. Moldova va fi atrasă în război. Maia Sandu – este calea spre război și de propagare a valorilor străine nouă în grădinițe și școli”, a declarat Dodon. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Snoop Dogg, Thomas Bach, Ban Ki-Moon, Tedros Adhanom Ghebreyesus, printre cei care au purtat vineri torţa olimpică

VIDEO - Snoop Dogg, Thomas Bach, Ban Ki-Moon, Tedros Adhanom Ghebreyesus, printre cei care au purtat vineri torţa olimpică Celebrul rapper american Snoop Dogg, în...

USAID susține dezvoltarea noilor soluții de plăți instant pentru business

USAID susține dezvoltarea noilor soluții de plăți instant pentru business Reprezentanți ai mediului de afaceri au experimentat efectuarea plăților instant prin intermediul sistemului de plăți...

Lista completă a partidelor care vor avea dreptul de a participa la alegerile prezidențiale (CEC)

Lista completă a partidelor care vor avea dreptul de a participa la alegerile prezidențiale (CEC) Comisia Electorală Centrală (CEC) a publicat vineri lista completă a...

Iargara primește echipamente noi de gestionare a deșeurilor, cu sprijinul UE

Iargara primește echipamente noi de gestionare a deșeurilor, cu sprijinul UE Administrația publică locală din Iargara, raionul Leova, a primit echipament specializat pentru gestionarea deșeurilor,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.