Rise Above a acostat în Sicilia cu 89 de migranţi la bord salvaţi din Mediterana

Publicat:

Rise Above, o navă umanitară ce salvează migranţi pe Marea Mediterană, a acostat în Sicilia în noaptea de luni spre marţi, după unda verde dată în acest sens de autorităţile italiene, a anunţat ONG-ul german Lifeline, care închiriază nava, informează AFP, potrivit agerpres.

“Odiseea celor 89 de persoane salvate şi nouă membri ai echipajului s-a încheiat. Rise Above a intrat în portul din Reggio Calabria. Sperăm că totul va decurge bine şi că toate persoanele aflate la bord vor putea debarca”, a scris ONG-ul pe contul său de Twitter.


Citeşte şi: Coreea de Nord califică drept nefondate acuzaţiile SUA că ar furniza armament Rusiei – Black News

Patru migranţi au fost evacuaţi din raţiuni medicale, duminică, de pe această navă de gabarit mic în raport cu alte trei nave ale ONG-ului care operează în prezent în Mediterana şi care se lovesc de refuzul noului guvern italian de a debarca toţi pasagerii lor.

După săptămâni pe mare, nava sub pavilion german Humanity 1, al ONG-ului SOS Humanity, a fost autorizată să acosteze duminică în Catania, pentru a debarca 144 de persoane, în principal femei şi minori. Cu toate acestea, la bord au mai rămas 35 de migranţi adulţi de sex masculin, pe care Italia nu-i vrea.

Geo Barts, nava organizaţiei Medici fără Frontiere (Medecins sans Frontieres, MSF), sub pavilion norvegian, a acostat la rândul său duminică seara în Catania, iar autorităţile italiene au autorizat să debarce 357 de persoane, printre care copii, refuzând totodată debarcarea altor 215.

Deocamdată doar nava Ocean Viking a ONG-ului european SOS Mediterranee şi sub pavilion norvegian nu a primit încă permisiunea de a acosta într-un port italian şi marţi dimineaţa naviga în largul oraşului Siracuza.

Citeşte şi: Germania îşi dublează finanţarea pentru protecţia pădurilor la nivel global – Black News

“Situaţia de la bordul Ocean Viking a devenit insuportabilă pentru cele 234 de persoane salvate de pe mare. După 17 zile la bord, sănătatea lor mentală este grav afectată: mulţi suferă de insomnie şi dau semne vizibile de anxietate şi depresie”, şi-a exprimat ONG-ul luni îngrijorarea.

Noul guvern italian, cel mai de dreapta după cel de-Al Doilea Război Mondial încoace, s-a angajat să urmeze o linie dură faţă de migranţi, iar ministrul de interne italian Matteo Piantedosi a declarat că migranţii salvaţi pe mare sunt responsabilitatea statului sub al căror pavilion navighează navele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.