X

Rishi Sunak îl numeşte vicepremier pe Dominic Raab şi îi menţine în funcţii pe miniştrii finanţelor, externelor şi apărării

Noul prim-ministru britanic Rishi Sunak l-a numit marţi pe aliatul său apropiat Dominic Raab în funcţiile de vicepremier şi ministru al justiţiei, posturi pe care acesta le-am mai deţinut în mandatul lui Boris Johnson, a anunţat Downing Street, potrivit France Presse, scrie agerpres

Această numire marchează revenirea la cel mai înalt nivel guvernamental a lui Raab, în vârstă de 48 de ani, şef al diplomaţiei între 2019 şi 2021, apoi ministru al justiţiei şi vicepremier până în septembrie trecut.

Citește și : Liz Truss pleacă cu capul sus din Downing Street: ‘Urmează zile mai luminoase’ pentru britanici

Pe de altă parte, Rishi Sunak a decis să-l menţină în post pe ministrul de finanţe Jeremy Hunt, numit de fostul premier Liz Truss la mijlocul lui octombrie în tentativa de a calma furtuna financiară provocată de programul său economic.

Politician experimentat, fost ministru la Sănătate şi Externe, Jeremy Hunt, 55 de ani, a anulat imediat după numirea în guvernul Liz Truss aproape toate reducerile de impozite anunţate anterior de acesta şi a avertizat că vor urma măsuri dificile, declanşând temeri legate de o revenire la austeritate. El urmează să prezinte noi măsuri bugetare pe 31 octombrie.

Noul prim-ministru i-a confirmat, de asemenea, în funcţie pe şeful diplomaţiei, James Cleverly, şi pe ministrul apărării, Ben Wallace, optând pentru stabilitate în contextul războiului din Ucraina, potrivit Downing Street.

Citește și : Rishi Sunak îi avertizează pe britanici: Urmează decizii dificile pentru a repara greşelile fostului premier

Ben Wallace, fost militar în vârstă de 52 de ani, este ministru al apărării din 2019, în vreme ce James Cleverly, 53 de ani, a fost numit în septembrie după ce fusese secretar de stat la Foreign Office condus pe atunci de Liz Truss, căreia îi este considerat un aliat loial.

Tags: Boris JohnsonDowning StreetJeremy HuntLiz TrussrazboiRishi Sunak
Categorii: Diaspora