X

Rishi Sunak l-a angajat pe jurnalistul James Forsyth ca noul său secretar politic

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a angajat pe jurnalistul James Forsyth ca noul său secretar politic, a confirmat Downing Street, relatează PA Media/dpa sâmbătă, potrivit agerpres

Forsyth este editorul politic al revistei conservatoare The Spectator şi editorialist la The Times.

Citește și : Şeful diplomaţiei ruse cheamă la reducerea tensiunilor dintre Armenia şi Azerbaidjan

El este, de asemenea, un vechi prieten al premierului.

Amândoi au urmat cursurile şcolii private de top Winchester College şi sunt naşi fiecare pentru copiii celuilalt.

Se pare că Sunak a fost cavaler de onoare la nunta lui Forsyth cu Allegra Stratton, fosta secretară de presă a lui Boris Johnson, care a demisionat din cauza scandalului Partygate, după ce au apărut imagini în care, la o repetiţie pentru o conferinţă de presă, aceasta glumea pe seama petrecerilor din timpul carantinei decretate la nivel naţional.

Forsyth îl va consilia pe Sunak şi va acţiona ca o legătură între prim-ministru, unitatea politică şi Partidul Conservator.

El se va alătura echipei lui Sunak în Downing Street, într-un moment în care premierul încearcă să reducă diferenţa dintre partidul său şi laburişti în sondajele de opinie.

Citește și :  Medvedev: Impunerea de către UE a unui plafon la preţul la gaze naturale a fost dictată de ‘ura animalică’ faţă de poporul rus

Numirea este una politică, fără costuri pentru contribuabili.

Cele două luni de mandat ale lui Sunak au fost definite de încercările sale de a corecta haosul economic creat de predecesoarea sa Liz Truss şi de un val de acţiuni industriale.

Tags: Downing StreetJames ForsythRishi SunakWinchester College
Categorii: Diaspora