X

Roberta Metsola revine în R. Moldova pentru a participa la Forumul EUROSFAT

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, va reveni în R. Moldova pentru a participa la Forumul EUROSFAT din 28 noiembrie.

Potrivit Expert-Group, în cadrul acestui eveniment se va discuta atât despre parcursul european al țării noastre, despre conservarea și aprofundarea valorilor europene, cât și despre pașii de urmat în vederea integrării.

Citeşte şi: Delegația Republicii Moldova cere încetarea blocării activității observatorilor militari în Zona de Securitate – Stiripesurse.md

De menționat că șeful Legislativului European a mai fost de câteva ori în țara noastră. Pe 11 noiembrie anul trecut, Roberta Metsola a ținut și un discurs în Parlamentul de la Chișinău. Atunci oficialul a reiterat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar Parlamentul European va face tot ce este necesar pentru a ne susține în calea de a deveni stat membru al UE.

Pe 21 mai curent a participat la Adunarea „Moldova Europeană”, unde a ținut și un discurs în Piața Marii Adunări Naționale. Ulterior, pe 1 iunie, a fost prezentă la Summitul Comunității Politice Europene, care s-a desfășurat la Bulboaca.

Citeşte şi: Parohul Bisericii Sf. Dumitru aderă la Mitropolia Basarabiei

Tags: MoldovaParlamentul EuropeanRoberta MetsolaUE
Categorii: Știrile zileiU.E.