Rodrigo Duterte loveşte în Biserica Catolică şi cere legalizarea căsătoriilor gay

Publicat:

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că vrea să legaizeze căsătoria între persoane de acelaşi sex în arhipelag, un anunţ susceptibil să-l pună în conflict cu puternica Biserică Catolică, relatează AFP, potrivit news.ro.

Duterte critică de mult timp biserica, în acest arhipelag în care 80% dintre locuitori sunt catolici fervenţi.


Citeşte şi: Prinţul Harry l-a intervievat pe Barack Obama pentru un show radiofonic – VIDEO

”Vreau căsătoria între persoane de acelaşi sex. Problema este că va trebui să se schimbe legea. Însă putem schimba legea”, a dat el asigurări duminică, în aplauzele comunităţii LGBT, la Davao, un important oraş în sudul Filipinelor, de unde este originar.

”Legea spune că mariajul este o uniune între un bărbat şi o femeie. Eu n-am nicio problemă ca să fie cu un bărbat, cu o femeie sau cu orice altceva preferă o fiinţă umană”.

Divorţul, avortul sau mariajul gay sunt în continuare ilegale în Filipine, în mare parte din cauza influenţei bisericii.

Preşedintele, care a ajuns la putere în 2016, a pornit o cruciadă împotriva Bisericii, acuzând clerul de abuzuri sexuale şi ipocrizie.

Biserica este una dintre vocile cele mai critice faţă de preşedintele filipinez, mai ales în privinţa bilanţului său în materie de drepturile omului şi războiul acestuia împotriva drogurilor, în care au fost ucise mii de persoane.

Aliaţii politici ai lui Duterte deţin controlul în ambele camere ale Congresului.

El nu a precizat când ar putea să fie legalizată căsătoria între persoane de acelaşi sex.

”Tot ceea ce vă face plăcere vă voi da. De ce aş împiedica? De ce să impui o morală care nu mai funcţionează şi care este aproape depăşită?”.

Citeşte şi: TOTUL împotriva terorismului. Orban a scos blindatele în centrul Budapestei

Naomi Fontanos, directoarea Ganda Filipinas, un grup de apărare a persoanelor transgen, a salutat declaraţiile preşedintelui şi şi-a exprimat speranţa să nu fie vorba ”doar de un anunţ care să amuze galeria”.

”Noi sperăm ca preşedintele să se angajeze în favoarea drepturilor omului şi justiţiei sociale pentru toţi, nu doar pentru comunitatea ”LGBTIQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, intersex şi queer)”.

Preşedintele filipinez este cunoscut prin multiplele sale declaraţii sexiste, lăudându-se cu cuceririle sale feminine şi glumind pe tema violului. Însă el are de foarte mult timp prieteni homosexuali şi lesbiene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.