X

Rohani : Sancţiunile americane împotriva Iranului constituie un exemplu clar de terorism

Sancţiunile americane “injuste” împotriva Iranului reprezintă “terorism economic”, a afirmat sâmbătă preşedintele iranian Hassan Rohani într-o conferinţă regională la Teheran, potrivit AFP, scrie Agerpres.

“Sancţiunile americane injuste şi ilegale împotriva Iranului constituie un exemplu clar de terorism”, a declarat Rohani, al cărui discurs a fost transmis la televiziune.

Citește și : Salvini : Bugetul Italiei pe 2019 va preveni „haosul pe care îl vedem în Franţa”

Preşedintele italian a vorbit în cadrul unei conferinţe privind lupta împotriva “terorismului” la care participă preşedinţii parlamentelor din Afganistan, China, Pakistan, Rusia şi Turcia.

“Terorismul economic vizează să creeze panică în economia unei ţări şi să inducă teamă altor state” pentru a le împiedica să investească în ţara vizată de sancţiuni, a adăugat Rohani.

“Ne confruntăm cu un asalt global care nu ne ameninţă doar independenţa şi identitatea, dar încearcă de asemenea să rupă relaţiile noastre de dată lungă” cu alte ţări, a mai spus el.

Statele Unite, inamic al Iranului, au abandonat unilateral în mai acordul privind programul nuclear iranian, încheiat în 2015 la Viena între Teheran şi mai multe mari puteri.

Administraţia lui Donald Trump a reintrodus apoi sancţiuni americane, în special împotriva sectorului energetic.

Citește și : Şeful diplomaţiei iraniene: Nivelul vânzării de arme de către americani în Orientul Mijlociu mult peste nevoile regiunii

Tags: AfganistanChinapakistanRohanirusiasanctiuniterorismturcia
Categorii: Sinteze