Roma nu are informații despre cazul unui diplomat nord-coreean din Italia ce ar fi cerut azil politic

Publicat:

Ministerul de Externe de la Roma a transmis că nu are cunoștință despre cazul unui diplomat nord-coreean din Italia care ar fi solicitat azil politic într-o țară occidentală, informează agenția de știri Reuters, citând o sursă diplomatică, potrivit mediafax.

O altă sursă diplomatică a transmis că nu are informații că diplomatul nord-coreean, Jo Song Gil, ar fi solicitat azil politic în Italia, adăugând că regimul de la Phenian a anunțat luna trecută că va trimite un nou emisar la Roma.


Citește și : SUA somează Iranul să sisteze toate activităţile balistice şi spaţiale

Agenția de știri Yonhap a anunțat joi că Jo Song-gil, însărcinat cu afaceri ad interim, conducătorul interimar al Ambasadei Coreei de Nord la Roma, ar fi solicitat protecție din partea autorităților italiene, diplomatul solicitând azil politic într-o țară terță, posibil Coreea de Sud.

Jo Song-gil, care a fost trimis în Italia în mai 2015, conduce misiunea diplomatică nord-coreeană din această țară după expulzarea ambasadorului Mun Jong-nam, în octombrie 2017, în urma celui de-al șaselea test atomic efectuat de regimul de la Phenian.

Se pare că diplomatul a luat decizia de a cere azil politic după ce a primit ordinul de a reveni la Phenian.

Este posibil ca educația copiilor săi să fie un motiv pentru solicitarea de azil politic, la fel cum a fost cazul lui Thae Yong-ho, un diplomat de la Ambasada nord-coreeană de la Londra, care a fugit în Coreea de Sud în 2016.

Citește și : De ce Juncker foloseşte avioane private? Explicațiile Comisiei Europene

Cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo a relatat că diplomatul se ascunde într-un “loc sigur”, alături de familia sa, citând o sursă diplomatică.

Astfel de dezertări ale unor oficiali nord-coreeni de rang înalt sunt rare, iar media nord-coreeană insistă că astfel de dezertări fac parte dintr-un complot extern cu scopul subminării regimului de la Phenian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.