România extrădează în SUA un membru fondator RAM

Publicat:

România extrădează în SUA un membru fondator RAM

Un membru fondator al unui grup violent de supremaţie albă, acuzat că antrenează şi încurajează membrii să atace persoane la mitingurile politice din California, a fost extrădat din România urmând să îi fie aduse acuzaţii la nivel federal, conform unei declaraţii a Departamentului de Justiţie al SUA, informează joi tca/dpa, potrivit agerpres.

Robert Paul Rundo, un locuitor de 33 de ani din Huntington Beach, la sud-est de Los Angeles, a sosit marţi escortat de agenţi FBI pe aeroportul Hollywood Burbank şi se confruntă cu acuzaţii federale de revoltă şi conspiraţie pentru a încălca Legea anti-revoltă.


Citeşte şi: Analist politic român: Bătălia pentru Chișinău e cu bătaie mult mai lungă – Stiripesurse.md

“Grup militant, pregătit pentru luptă, al unei noi mişcări naţionaliste de supremaţie albă şi identitate”

Se presupune că Rundo este unul din membrii fondatori ai Mişcării Rise Above, sau RAM, un grup de supremaţie albă care, conform oficialilor federali, s-a prezentat a fi un “grup militant, pregătit pentru luptă, al unei noi mişcări naţionaliste de supremaţie albă şi identitate”.

Rechizitoriul federal împotriva lui Rundo susţine că el şi alţi inculpaţi au recrutat noi membri în organizaţie, au coordonat antrenamentul pentru lupta corp la corp şi s-au deplasat la mitinguri politice pentru a ataca protestatari la evenimente din statul California.

Grupul a fost implicat în atacuri violente

Grupul extremist şi-a sărbătorit atacurile, susţin oficialii, publicând imagini şi videoclipuri cu lupte şi folosind imaginile pentru a recruta noi membri.

Rechizitoriul susţine că grupul a fost implicat în atacuri violente în Huntington Beach pe 25 martie 2017, Berkeley pe 15 aprilie 2017 şi San Bernardino pe 10 iunie 2017.

Robert Paul Rundo este acuzat în acest caz împreună cu Robert Boman, 30 de ani, din Torrance (comitatul Los Angeles) şi Tyler Laube, 27 de ani, din Redondo Beach (comitatul Los Angeles.) 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei Un trib care nu a avut contacte...

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.