România începe să elibereze vize Schengen pentru cetăţenii ruși

Publicat:

România începe să elibereze vize Schengen pentru cetăţenii ruși

România va începe să elibereze vize Schengen cetăţenilor ruși. Cererea poate fi depusă la toate consulatele țării de pe teritoriul Rusiei – de la Moscova, Sankt Petersburg și Rostov-pe-Don.

Citeşte şi: Percheziții matinale la Aeroportul Internaţional Chișinău – Stiripesurse.md


Bulgaria va începe să elibereze vize Schengen rușilor de la 1 aprilie. Premierul român a numit drept o victorie aderarea la Schengen cu frontierele aeriene și maritime.

România începe să elibereze vize Schengen pentru cetăţenii ruși

După cum au explicat oficialii Ambasadei României într-un interviu acordat TASS, vizele uniforme eliberate după 31 martie vor permite cetățenilor ruși să intre în spațiul Schengen timp de până la 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.

Totodată, turiștii trebuie să rețină că vizele eliberate înainte de 31 martie 2024 pot fi utilizate pe toată durata de valabilitate a acestora doar pentru intrarea în România, precum și în baza prevederilor cuprinse în Decizia UE nr. 565/2014.

România începe să elibereze vize Schengen pentru cetăţenii ruși

“De exemplu, un cetățean străin, care are o viză cu intrare dublă sau multiplă eliberată de România înainte de 31 martie 2024, va putea călători pe baza unei vize românești în România, Bulgaria și Cipru” – au explicat surse din cadrul Ambasadei României.

În plus, la planificarea călătoriei ar trebui să se ţină cont că, dacă deținătorii de vize de scurtă ședere emise de România înainte de 31 martie intenționează să intre într-una dintre țările Schengen, vor trebui să solicite o viză din țara de destinație finală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.