X

România, inclusă în topul destinațiilor pentru 2025 de o mare agenție de turism din Londra

România, inclusă în topul destinațiilor pentru 2025 de o mare agenție de turism din Londra

România este elogios prezentată ca o destinație turistică de top pentru anul viitor pe site-ul Wild Frontiers, o apreciată agenție de turism din Londra, înființată în urmă cu 26 de ani.

Experții de la Wild Frontiers au făcut un top al destinațiilor turistice de pe glob ce vor fi în trend în 2025. Și, alături de România, în top au mai fost incluse Albania, Algeria, Arabia Saudită, Armenia, Bolivia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cambodgia, Egipt, Ghana, Kârgâzstan, Muntenegru, Nepal, Sri Lanka și Turcia, potrivit stiripesurse.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

”România este cunoscută pentru istoria sa fascinantă, castelele medievale și peisajele pitorești din Transilvania, ca și multe altele. Statutul său relativ necunoscut printre călători o face o destinație extrem de atractivă pentru călătorii dornici să descopere o țară plină de atracții și peisaje speciale. Nu trebuie să uităm mănăstirile medievale superbe din Bucovina ce sunt în patrimoniul UNESCO, peisajele montane uluitoare sau faptul că în România sunt de câțiva ani din nou zimbri. Legendele cu vampiri din zona Sighișoara reprezintă și ele o atracție cu totul deosebită. Mai trebuie să spune, că bucătăria românească este una impresionantă, cu multe preparate culinare ce îți lasă gura apă”, precizează specialiștii de la Wild Fontiers.

Agenția de turism ce are sediul principal la Londra a fost înființată în 1998 de către scriitorul Jonny Bealby, care are la activ mai multe cărți de călătorii publicate pe tot globul.

Acesta s-a decis să înființeze agenția de turism după ce a călătorit foarte mult în Asia, în special în India, Afghanistan și Pakistan și a fost captivat de frumusețile naturale ale acestor țări. Drept urmare, s-a hotârât să ofere experiențe turistice focalizate mai mult pe descoperirea frumuseților naturale ale fiecărei țări.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

”Tradițiile rurale din România sunt un stil de viață, iar asta e încă un motiv pentru care o excursie în România e un regal pentru simțuri. România este singura țară din fostul bloc comunist din Europa de Est ce și-a executat liderul, însă este în același timp locul unde s-a născut Vlad Țepeș, domnitorul dur ce a dat naștere legendei lui Dracula”, mai adaugă experții de la agenția de turism din Londra.

 

Tags: londraRomaniaturism
Cultură și Media