X

România intră în stare de alertă epidemiologică

România intră în stare de alertă epidemiologică

România a declarat stare de alertă epidemiologică din cauza gripei, însă nu se instituie niciun fel de restricții pentru populație, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Cu toate acestea, Rafila a oferit o serie de recomandări pentru spitale, școli și pentru populație, pentru evitarea îmbolnăvirilor, scrie RADIO FRANCE INTERNATIONALE, potrivit stiripesurse.ro.

Peste 130.000 de infecții respiratorii s-au înregistrat, la nivel național, în săptămâna 22-28 ianuarie, potrivit raportului publicat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.  9100 dintre cazurile raportate au fost de gripă clinică.

România intră în stare de alertă epidemiologică

„La fel ca şi anul trecut, măsurăm fiecare săptămână incidenţa virozelor respiratorii la nivel naţional, întotdeauna când facem acest lucru comparăm numărul de cazuri cu o medie multianuală şi în cazul în care se înregistrează timp de 3 săptămâni consecutiv o depăşire a mediei multianuale, se poate lua decizia de a declara o stare de urgenţă epidemică. Aşa s-a întâmplat şi anul trecut, nu este nimic senzaţional în chestiunea asta, doar că unităţile sanitare trebuie să fie pregătite pentru un număr mai mare de pacienţi”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a adăugat că managerii de spitale pot lua decizii în consecință pentru limitarea transmiterii la personal și la pacienți a virozelor respiratorii și a gripei în special, măsuri care vor fi continuate până când numărul de cazuri va scădea semnificativ.

Tags: alertă epidemiologicăAlexandru RafilaCentrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor TransmisibilegripaRomania
Sănătate