X

România introduce “taxa pe lux”

România introduce “taxa pe lux”

Românii care dețin în proprietate case și mașini scumpe vor trebui să plătească impozite pentru ele, așa numita “taxă pe lux”

Formularul 216 va trebui trimis până la sfârșitul lunii septembrie pentru case și până în decembrie pentru mașini. ANAF a făcut public formularul 216, relatează RADIO FRANCE INTERNATIONALE, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Italia îşi trimite urşii agresivi în România – Stiripesurse.md

Taxa pe lux va fi plătită de persoanele care au în proprietate clădiri rezidențiale cu o valoare mai mare de 2,5 milioane de lei, adică 500 de mii de euro.

România introduce “taxa pe lux”

Și persoanele care dețin autoturisme înmatriculate în România, a căror achiziție depășește suma de 375 mii de lei, sau 75 de mii de euro, vor plăti noul impozit, introdus prin legea 296/2023.

România nu este primul stat care adoptă această taxă pe lux, sunt deja multe țări care o aplică cu succes. O astfel de taxă pe avere există deja de ani buni în țări precum Franța, unde proprietățile care depășesc 1.300.000 de euro sunt supuse unei taxe între 0,5% și 1,5%, în funcție de valoarea proprietății.

În Danemarca, proprietățile care depășesc aproximativ 400.000 de euro sunt supuse unei taxe de 3%, aplicată asupra diferenței care depășește acest plafon.

Tags: Romaniataxa pe lux
Externe