X

România, parte din planul ca Azerbaidjanul să fie
 furnizor de ‘energie verde’ în UE

România, parte din planul ca Azerbaidjanul să fie
 furnizor de ‘energie verde’ în UE

Acordul, care implică Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria, urmărește să creeze „Coridorul Energiei Verde” pentru a facilita această aprovizionare.

Un plan de acțiune urmează să fie elaborat pentru ca Azerbaidjanul să devină un furnizor major de „energie verde” pentru Europa, în urma recentei reuniuni de la București a Comitetului de coordonare pentru implementarea Acordului cvadripartit, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Azernews relatează că ministrul Energiei din Azerbaidjan, Parviz Shahbazov, a împărtășit rezultatele întâlnirii pe contul său „X”.

Potrivit lui Shahbazov, „înființarea unei societăți mixte la București a fost convenită odată cu semnarea acordului de acționari.

Asociația în participațiune – Green Energy Corridor Energy Company, în calitate de organism responsabil cu realizarea studiului de fezabilitate tehnico-economică (FES) din proiect, a fost însărcinată să asigure conducerea pe rotație, să pregătească un Plan de acțiune până la următoarea întâlnire și să grăbească procesele pe care le-am convenit, de asemenea, să includem sarcini legate de linia de fibră optică și integrarea Bulgariei în FES”.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Shahbazov a menționat, de asemenea, că un eveniment la nivel înalt dedicat proiectului va avea loc în timpul celei de-a 29-a sesiune a Conferinței părților la Convenția-cadru a ONU privind schimbările climatice (COP29).

Tags: AzerbaidjanRomaniaUE
Știrile zilei