X

România, pe urmele Ungariei! Viorica Dăncilă este chemată în plenul Parlamentului European

Situaţia din România va fi dezbătută în plenul Parlamentului European în prima sesiune din octombrie, unde a fost invitată şi şefa Guvernului, Viorica Dăncilă, iar în a doua sesiune, de la sfârşitul aceleiaşi luni, va fi adoptată şi o rezoluţie, a anunţat joi, pe pagina sa de Facebook, eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, informează agerpres.

“Avem noutăţi despre dezbaterea privind situaţia din România care va avea loc în Parlamentul European: dezbaterea în plen va avea loc în prima sesiune plenară din luna octombrie (1-4 octombrie)”, a scris Mureşan.

Citeşte şi: Deşi Rusia desfăşoară cele mai ample exerciţii militare din ultimii 40 de ani, Putin încearcă să calmeze Occidentul: ‘Nu avem şi nu puteam avea planuri agresive’

“Parlamentul European va adopta o rezoluţie despre situaţia din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie (22-25 octombrie)”, a mai precizat eurodeputatul.

El a spus de asemenea că prim-ministrul Viorica Dăncilă va fi invitată la dezbaterea de la începutul lunii octombrie.

Citeşte şi: Deşi Rusia desfăşoară cele mai ample exerciţii militare din ultimii 40 de ani, Putin încearcă să calmeze Occidentul: ‘Nu avem şi nu puteam avea planuri agresive’

Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană din PE a precizat la 6 septembrie că violenţele de la protestul din 10 august de la Bucureşti vor fi dezbătute la începutul lunii octombrie în plenul Parlamentului European.

Dezbaterea despre “statul de drept în România” a fost solicitată de Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană şi aprobată de Conferinţa Preşedinţilor, din care fac parte liderii grupurilor politice din Parlamentul European.

Tags: Parlamentul EuropeanRomaniaSiegfried MureşanViorica Dăncilă
Categorii: Diaspora