X

România primeşte mai multe drone pentru a monitoriza Rusia

România primeşte mai multe drone pentru a monitoriza Rusia

Țările de Jos, pe fondul declarațiilor NATO conform cărora Alianța Nord-Atlantică nu vede în prezent o amenințare imediată din partea Federației Ruse, intenționează să trimită, în februarie, trei drone MQ-9 Reaper la granița de est a blocului din România, pentru a monitoriza activitatea Rusiei, a anunţat publicaţia Parool, potrivit stiripesurse.ro.

“Trei superdrone olandeze vor monitoriza rușii la granița de est a NATO. Este pentru prima dată când drone ale Forțelor Aeriene vor fi desfășurate în străinătate” – se arată în publicație.

Citeşte şi: Bruxellesul deschide un infringement împotriva României şi altor 16 state UE pentru netranspunerea directivei privind imigranţii calificaţi – Stiripesurse.md

Țările de Jos au achiziționat patru drone MQ-9 Reaper fabricate în SUA, în anul 2021, dar acestea, din momentul achiţionării, au rămas în Caraibe. Acolo, dronele au participat la verificări și “și-au dovedit valoarea imensă”, în special în timpul urmăririi grupurilor de traficanți de droguri.

Acum, aeronavele fără pilot sunt gata să înceapă “activitatea reală” – au subliniat jurnaliştii.

România primeşte mai multe drone pentru a monitoriza Rusia

“Aceasta înseamnă colectarea informațiilor acolo unde amenințarea la adresa Europei este în prezent cea mai mare: şi anume la granița de est a teritoriului Alianței” – subliniază publicația.

Menţionăm că, marţi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianța nu vede nicio amenințare imediată din partea Federației Ruse la adresa aliaților săi.

Anterior, fostul șef al misiunii NATO din Federația Rusă a recomandat Ucrainei să nu se abţină de la agresiuni împotriva cetățenilor ruși.

Tags: droneMQ-9 ReaperNATORomaniarusiaȚările de Jos
Război in Ucraina