X

România schimbă procesul de acordare sau redobândire a cetățeniei

România schimbă procesul de acordare sau redobândire a cetățeniei

Cererile de acordare sau redobândire a cetățeniei române soluționate favorabil vor presupune eliberarea cardului de cetățenie română, începând cu 1 septembrie. Este un document care va fi personalizat de Centrul Național Unic de Personalizare a Pașapoartelor Electronice din cadrul Direcției Generale de Pașapoarte, scrie presa de peste Prut.

Citeşte şi: Ruşii bombardează Ucraina cu rachete balistice – Stiripesurse.md

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne de la București, pe 25 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea legislației. Actul introduce modificări atât în ceea ce privește procesul de acordare sau redobândire a cetățeniei române, prin creșterea nivelului de securitate a documentelor ce dovedesc această calitate, respectiv prin punerea în circulație a cardului de cetățenie română, cât și în procesul de soluționare a cererilor de eliberare a pașapoartelor românești.

România schimbă procesul de acordare sau redobândire a cetățeniei

În ordonanță se menționează că cererile de eliberare a pașapoartelor românești cu menționarea țării de domiciliu, depuse de persoanele care au dobândit sau redobândit cetățenia română și care nu au mai deținut, ulterior obținerii cetățeniei române, un pașaport românesc sau un act de identitate românesc, trebuie să fie însoțite și de certificatul de cetățenie, respectiv de cardul de cetățenie română. Persoanele cărora, începând cu 1 septembrie 2024, li se va elibera cardul de cetățenie română și care vor dori să își stabilească domiciliul în străinătate, vor avea obligația să solicite, în termen de trei ani de la data dobândirii/redobândirii cetățeniei române, eliberarea unui pașaport românesc cu menționarea țării de domiciliu, precizează MAI.

Tags: bucuresticetatenieRomania
Categorii: SocialȘtirile zilei