România se numără printre cei mai mari consumatori de îngrăşăminte cu fosfor din UE

Publicat:

România se numără printre cei mai mari consumatori de îngrăşăminte cu fosfor din UE

Consumul de îngrăşăminte minerale (azot şi fosfor) în producţia agricolă a UE a fost de 9,8 milioane de tone în 2022, reprezentând o scădere de 10,3% comparativ cu 2021 şi un declin de 15,9% faţă de vârful atins în anul 2017, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), preluate de stiripesurse.ro.

În 2022, consumul de îngrăşăminte pe bază de fosfor în producţia agricolă a UE a fost de 0,9 milioane de tone, o scădere de 17,9% faţă de 2021.


Vezi şi: VIDEO – Dezbatere tensionată între un Trump plin de aplomb şi un Biden confuz – Stiripesurse.md

Ţările cu cel mai ridicat consum de îngrăşăminte pe bază de fosfor în agricultură în 2022 au fost Franţa, Spania, Italia şi România. Împreună, ele au fost responsabile pentru aproximativ jumătate din consumul total din UE.

România se numără printre cei mai mari consumatori de îngrăşăminte cu fosfor din UE

În România, consumul de îngrăşăminte pe bază de fosfor în agricultură a scăzut în 2022 până la 86.724 tone, de la 103.728 de tone în 2021.

Consumul de îngrăşăminte pe bază de azot în agricultură a scăzut cu 9,4% în 2022, la 8,9 milioane de tone. Cel mai ridicat consum s-a înregistrat în rândul principalilor producători agricoli ai UE, respectiv Franţa (două milioane de tone) şi Germania (1,1 milioane de tone).

România se numără printre cei mai mari consumatori de îngrăşăminte cu fosfor din UE

În România, consumul de îngrăşăminte pe bază de azot în agricultură a scăzut în 2022 până la 459.017 tone, de la 510.802 de tone în 2021.

Scăderea consumului de îngrăşăminte minerale în 2022 a fost în parte asociată cu creşterile semnificative de preţuri la îngrăşăminte, după invazia rusească din Ucraina şi sancţiunile impuse Moscovei, precizează Eurostat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA

Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, este politicianul favorit să-l...

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt ‘foarte îngrijoratoare’ (vicepremier)

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt 'foarte îngrijoratoare' (vicepremier) Presupusul amestec al Rusiei în viitoarea campanie electorală generală din...

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu...

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor Un bărbat a murit, după ce a fost strivit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.