România și Moldova au neutralizat în comun o mare operațiune vizând traficul de imigranți

Publicat:

România și Moldova au neutralizat în comun o mare operațiune vizând traficul de imigranți

În urma unei operațiuni facilitate de Eurojust, poliția din România și din Moldova a anihilat bande de crimă organizată care transportau ilegal un mare număr de persoane în Europa Occidentală

Autoritățile din România și din Moldova au cooperat în vederea anihilării unei întregi rețele de trafic de persoane care a transportat peste 100 de oameni în Spațiul Schengen, unde se circulă fără pașaport, scrie BALKAN INSIGHT, potrivit stiripesurse.ro.

„Începând din anul 2019 și până acum, o bandă de crimă organizată a transportat ilegal în Spațiul Schengen peste 100 de imigranți, cărora le cerea pentru transport până la 5000 euro”, a anunțat Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Probleme de Justiție Penală).


România și Moldova au neutralizat în comun o mare operațiune vizând traficul de imigranți

Cei aproximativ 20 de membri ai rețelei erau cetățeni din România și din Moldova. Suma cerută de traficanții din rețea putea ajunge la câte 5000 euro de persoană.

În urma acestei operațiuni comune, autoritățile din cele două țări au percheziționat, pe data de 27 mai, 11 imobile din România, iar alte opt percheziții au avut loc în Moldova, pe data de 16 mai.

Vezi şi: VIDEO – Directoarea unei grădiniţe a fost arestată pentru corupţie – Stiripesurse.md

Autoritățile au arestat patru șoferi și un șef al bandei de traficanți. Dintre cei cinci membri ai bandei care opera în Moldova, doi au făcut mărturisiri complete în legătură cu traficul.

Banda aduna oameni din Asia și din Africa, pe care îi aducea în Europa contra unei sume cuprinse între 3000 și 5000 de euro, transportându-i în locuri special amenajate în vehicule.

Banda folosea mai multe rute pentru a-i transporta pe imigranți prin Austria, Bulgaria, Croația, Grecia, Ungaria, Macedonia de Nord, România, Serbia și Turcia. Pentru a-și facilita operațiunea, banda își alegea victimele numai din țări care nu aveau nevoie de viză la intrarea în Europa.

România și Moldova au neutralizat în comun o mare operațiune vizând traficul de imigranți

Eurojust a fost instituția care a facilitat cooperarea între autoritățile române și moldovene. Ajutorul acordat în formarea unei echipe internaționale a fost de așa natură, încât autoritățile din ambele țări au putut coopera eficient în cursul investigațiilor.

Pe data de 24 aprilie, o altă operațiune comună internațională, inițiată de Poliția Română și sprijinită de Europol cu implicarea poliției austriece și a carabinierilor italieni, a dus la anihilarea unor bande de crimă organizată formate din români și pakistaanezi.

Rețeaua de traficanți îi aducea pe imigranți în România, cărora le obținea în mod fraudulos permise de muncă, după care ei erau transportați mai departe, spre alte țări europene occidentale. Operațiunea a vizat 29 de locații din Austria, Italia și România, iar în România au fost operate 12 arestări.

Tot în luna martie, a mai fost dezmembrată și o altă bandă de crimă organizată, în urma unei operațiuni comune a autorităților din România, Bulgaria și Germania, bandă care transporta ilegal imigranți pe Dunăre. Poliția a percheziționat 33 de locații din România, a operat 42 de arestări și a rechiziționat active, bani și arme.

România este una dintre destinațiile principale folosite de traficanți în transportul ilegal de persoane spre Europa. Mulți dintre ei pleacă mai departe, spre țările occidentale. România caută să-și întărească controlul frontierelor, având în vedere că țara urmărește să intre în Spațiul Schengen, ea izbindu-se de opoziția dură a Austriei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost...

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău Compania aeriană Flyone a stabilit noi reguli pentru pasagerii cursei Erevan-Chișinău, inclusiv verificare suplimentară, control de...

Nu au fost lăsați să intre în țară. Mai mulți străini au făcut cale întoarsă de la vamă

Nu au fost lăsați să intre în țară. Mai mulți străini au făcut cale întoarsă de la vamă În ultimele 24 de ore, pe sensul...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.