X

România și R. Moldova avansează în proiectarea și construcția celor 4 poduri rutiere noi peste Prut

România și R. Moldova avansează în proiectarea și construcția celor 4 poduri rutiere noi peste Prut

România și Republica Moldova avansează în proiectarea și construcția celor patru poduri rutiere noi peste Prut, afirmă ministrul Dezvoltării Regionale și Infrastructurii, Andrei Spînu.

Citește și: Prima reacție Meta după pana masivă care a afectat utilizatorii Facebook și Instagram

Este vorba despre Costeşti – Stânca, Leova – Bumbăta, Leca – Fălciu, Bărboieni – Răducăneni. Recent, au fost depuse șase oferte pentru elaborarea Studiului de fezabilitate al acestora, care urmează să fie gata în 12 luni, iar proiectele prevăd construcția podurilor rutiere noi,  drumurilor de legătură la infrastructura existentă,  punctelor de control frontieră.

Drumurile vor asigura conectivitatea atât cu infrastructura rutieră existentă, cât și cu Autostrada Unirii A8 Târgu Neamț – Iași – Ungheni, parte a Coridorului TEN-T Core (Central) care este în proces de implementare.

Construcția acestor poduri peste Prut va duce la eliminarea blocajelor din punctele de trecere a frontierei, creșterea capacității de transport dintre cele două țări, realizarea conectivității R. Moldova cu rețelele europene de transport TEN-T, fluidizarea și optimizarea fluxului de transport mărfuri cu camioanele ce trebuie operate în Portul Constanța.

Tags: construcția drumurilorpoduri România
Social