X

România și Republica Moldova ar putea participa în comun la misiuni sub egida UE

România și Republica Moldova ar putea participa în comun la misiuni sub egida UE

Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi și ministrul Apărării Naționale al României, Angel Tîlvăr au semnat la București cel de-al doilea Protocol de amendare a Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar, semnat inițial la Chișinău, la 20 aprilie 2012, comunică MOLDPRES.

Documentul actualizat prevede susținerea reciprocă în domeniul pregătirii și participării în comun la misiuni și operații sub egida organizațiilor internaționale, cum ar fi Uniunea Europeană.

Potrivit celor doi miniștri, semnarea acestui act este esențială în eforturile de creștere a rezilienței Republicii Moldova.

Citește și: Comisia Europeană pune ‘biciul’ pe România: proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor firmelor și a oamenilor

Angel Tîlvăr a evidențiat, de asemenea, faptul că asistența de apărare și securitate pe care România o oferă autorităților de la Chișinău are caracter multidimensional, respectă statutul de neutralitate al țării și va fi adaptată permanent la nevoile concrete de transformare și modernizare a Armatei Naționale.

Tags: egida UErepublica moldovaRomania
Social