X

România susţine aderarea Albaniei şi Macedoniei de Nord la UE

Noua metodologie a procesului de extindere a Uniunii Europene nu ar trebui folosită ca justificare pentru întârzierea deschiderii negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord şi Albania, a declarat marţi, la Bruxelles, ministrul român de externe Bogdan Aurescu, potrivit agenţiei nord-macedonene de presă MIA, transmite şi agerpres.

“Susţinem o decizie, cât mai rapid posibil, de deschidere a negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord”, a afirmat Aurescu înaintea Consiliului Afaceri Generale.

Citeşte şi: Franţa ajută cu 90 de milioane de euro viitoarea Academie a OMS

“Vom vedea prezentarea de către Comisie a noii metodologii privind extinderea, vom discuta despre asta. Putem face ca metodologia să fie şi mai eficientă, dar singura condiţie este de a nu bloca, amâna sau întârzia procesul actual privind aderarea anumitor ţări, în special Macedonia de Nord şi Albania”, a adăugat şeful diplomaţiei române.

În cadrul Consiliului Afaceri Generale, Comisia Europeană urmează să prezinte o nouă metodologie în materie de extindere.

Citeşte şi: Nouă combatanţi ai Damascului au fost ucişi în nord-vestul Siriei

Macedonia de Nord şi Albania pot realiza reformele cerute pentru aderarea la Uniunea Europeană, a declarat săptămâna trecută comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi.

Tags: AlbaniaBogdan Aurescubruxellescomisia europeanaMacedonia de NordOliver VarhelyiRomaniauniunea europeana
Categorii: Diaspora