X

România va crea o instituție specială pentru a sprijini integrarea R. Moldova

România va crea o instituție specială pentru a sprijini integrarea R. Moldova

Senatul a adoptat, luni, propunerea legislativă prin care se înfiinţează Institutul pentru Sprijinirea Integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, pe perioada negocierilor de aderare.

Potrivit proiectului, iniţiat de un grup de parlamentari PNL, este vorba de o instituţie administrativă autonomă cu personalitate juridică, rolul ei fiind de a acorda asistenţă tehnică instituţiilor şi autorităţilor publice din Republica Moldova, transmite G4media.ro.

Citeşte şi: Guțul a rămas blocată în Israel după ce l-a vizitat pe Șor pentru a primi noi indicații – Stiripesurse.md

Rapoartele anuale ale institutului vor fi trimise spre informare celor două camere ale Parlamentului. Conducerea este asigurată de un consiliu format din preşedintele institutului, cu rang de secretar de stat, şi vicepreşedintele, cu rang de subsecretar de stat. Mandatele celor doi sunt de patru ani şi pot fi reînnoite o singură dată. Preşedintele şi vicepreşedintele sunt numiţi şi revocaţi prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, reuniţi în şedinţă comună a celor două camere ale Parlamentului, la propunerea grupurilor parlamentare”, se arată în proiectul de act normativ

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Tags: Institutul pentru Sprijinirea Integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeanărepublica moldovaRomaniaUniunea Europeană (UE)
Categorii: PoliticăȘtirile zileiU.E.