X

România vrea să cumpere RED Nord! Reacţia Chişinăului vine aproape instantaneu

România vrea să cumpere RED Nord! Reacţia Chişinăului vine aproape instantaneu

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, anunță că R.Moldova salută interesul Bucureștiului pentru procurarea întreprinderii Rețelele Electrice de Distribuție (RED) Nord. Potrivit oficialului, România este țară membră a Uniunii Europene și are o experiență avansată în implementarea normelor europene în gestionarea sectorului electroenergetic.

„Mai mulți jurnaliști m-au întrebat despre intenția României de a participa la deetatizarea RED Nord și FEE Nord, după declarațiile Prim-ministrului României, dl Marcel Ciolacu, de vineri. În principiu, nu văd o noutate aici, căci am declarat și anterior că Guvernul pregătește cele două întreprinderi pentru deetatizare”, a declarat el.

Citeşte şi: Autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump a acţionat singur – Stiripesurse.md

Potrivit lui Parlicov, Guvernul este în căutare de investitori strategici pentru cele două întreprinderi și, în acest sens, autoritățile salută interesul părții române pentru acestea.

România vrea să cumpere RED Nord! Reacţia Chişinăului vine aproape instantaneu

„România este țară membră a Uniunii Europene, are o experiență avansată în implementarea normelor europene în gestionarea sectorului electroenergetic. Noi deja avem o colaborare strânsă cu România și ne propunem să devenim parte a pieței energetice a Uniunii Europene către 2029, înainte de a deveni stat membru al UE, prin cuplarea piețelor de energie din Republica Moldova și România”, a adăugat el.

De menționat că, săptămâna trecută, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că autoritățile de la București sunt interesate de procurarea RED Nord. Potrivit șefului Executivului român, acest proces va contribui semnificativ la întărirea sistemului energetic și la recucerea prețurilor.

Tags: Marcel CiolacuRED NordRomaniaVictor Parlicov
Știrile zilei