X

Românii şi polonezii din Londra, în centrul unei campanii de combatere a exploatării sexuale şi muncii forţate

La Londra a fost lansată luni o campanie pentru combaterea exploatării sexuale şi a muncii forţate în rândul comunităţilor română şi poloneză, relatează Reuters.

Campania, în care sunt implicaţi şi reprezentanţi ai băncilor şi poliţiei, vizează să-i informeze pe românii şi polonezii vulnerabili din Croydon (sudul Londrei) în legătură cu drepturile lor, unde să ceară ajutor şi cum să acţioneze în cazul în care se confruntă cu abuzuri sexuale sau de muncă, scrie Agerpres.

Citește și : NATO caută soluţii de ieşire din impasul privind tratatul INF (Stoltenberg)

Potrivit organizatorilor, proiectul, care este primul de acest tip desfăşurat la Londra, după altele similare lansate în regiuni din Marea Britanie, urmăreşte în egală măsură să le atragă atenţia celor care trăiesc în zone unde astfel de delicte sunt în floare în legătură cu extinderea acestui fenomen infracţional.

“Încercăm să scoatem în evidenţă drepturile oamenilor şi să-i direcţionăm spre serviciile locale, cu ajutorul social media”, a declarat Neil Giles, director la asociaţia antisclavie Stop the Traffik.

“Cu cât ajungem la mai mulţi oameni, cu atât informaţiile noastre vor fi mai larg distribuite în Marea Britanie şi acasă (în România şi Polonia) şi cu atât mai rapid putem accelera schimbarea în ce priveşte combaterea sclaviei moderne”, a adăugat el.

Campania din Croydon foloseşte anunţuri pe Facebook pentru a distribui informaţii despre sclavie în română şi poloneză, tactică despre care Giles afirmă că a dus la creşterea conştientizării şi intensificarea dezbaterii în mediile online şi offline în proiecte anterioare.

Citește și : Gaza: Un tribunal militar condus de Hamas condamnă la moarte cinci bărbaţi şi o femeie palestinieni acuzaţi de colaborare cu Israelul

Circa 136.000 de oameni muncesc practic în condiţii de sclavie în Marea Britanie, potrivit Indexului global al sclaviei, iar anul trecut autorităţile au înregistrat sute de posibile victime ale sclaviei provenite din Europa de Est, care lucrau pe şantiere, în spălătorii de maşini sau bordeluri. În iulie, guvernul britanic a afirmat că va revizui legislaţia antisclavie pentru a-i creşte eficienţa în faţa noilor evoluţii cum sunt folosirea copiilor pentru transportul de droguri.

Tags: campanieCroydonlondramarea britanieNeil GilesPoloniaRomaniasclavieStop the Traffik
Categorii: Diaspora