X

Românii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în Liban. Cei aflaţi deja acolo trebuie să plece imediat!

Românii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în Liban. Cei aflaţi deja acolo trebuie să plece imediat!

Ministerul Afacerilor Externe de la București (MAE) recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile în Liban, iar celor care se află deja acolo, mai ales în partea sudică a acestui stat, să părăsească imediat regiunea, relatează tvrinfo.ro.

MAE aminteşte că există un avertisment de călătorie în vigoare pentru Liban, nivel 8/9 – „Evitaţi orice călătorie”, din cauza evoluţiile recente de securitate şi a riscului crescut de escaladare.
Citeşte şi: Erdogan ameninţă Israelul cu intervenţia militară – Stiripesurse.md

Cetăţenii români aflaţi deja în acest stat sunt îndemnaţi să evalueze cu responsabilitate necesitatea rămânerii în Liban, iar celor aflaţi în zona de sud a râului Litani, MAE le transmite recomandarea fermă de a părăsi imediat regiunea, având în vedere confruntările armate recente de la frontiera libanezo-israeliană.

Românii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în Liban. Cei aflaţi deja acolo trebuie să plece imediat!

Totodată, MAE recomandă cu fermitate cetăţenilor români care se află în Liban şi să îşi înregistreze prezenţa la Ambasada României la Beirut.

Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt: Adresa: Rue du Palais Presidentiel, Baabda, B.P. 40227, telefon: +961 5 924848 (la acest număr de telefon nu se furnizează informaţii consulare), fax: +961 5 924747, Website: beirut.mae.ro, e-mail: beirut@mae.ro.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasada României la Beirut (+961 5 924 849; +961 5 920 432; +961 5 920 452), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie linia telefonică de urgenţă a Ambasadei României la Beirut (+961 76 775 503). 

Tags: bucurestiisraelLibanMinisterul Afacerilor Externeromăni
Știrile zilei