Romii îl critică pe primarul Belgradului pentru discriminare

Publicat:

Organizaţia romilor “Opre Roma Srbija” a anunţat marţi, de Ziua Internaţională împotriva Discriminării Rasiale, un denunţ penal contra primarului Belgradului, Aleksandar Sapic, pentru că i-a acuzat că fură şi că nu vor să se integreze în societate, transmite EFE, potrivit agerpres.

Sapic a încălcat Constituţia şi numeroase legi locale şi internaţionale, a declarat într-o conferinţă de presă reprezentanta Opre Roma, Jelena Krivokapic Nikolic, conform agenţiei sârbe Beta.


Citeşte şi: 19 funcţionari venezueleni au fost arestaţi într-o ‘cruciadă’ anticorupţie – Black News

Opre Roma consideră că primarul a comis o infracţiune de ură rasială, care, potrivit legislaţiei în vigoare, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani.

Sapic, membru al partidului conservator al preşedintelui Serbiei, Aleksandar Vucic, a fost deja acuzat de aceleaşi infracţiuni de către Partidul Romilor.

El i-a acuzat pe romi că preferă să locuiască în condiţii inadecvate şi neigienice.

“Ei resping orice încercare de a le oferi o viaţă normală şi pun în pericol vieţilor lor şi ale vecinilor lor”, a spus primarul, afirmând că romii “cerşesc pe străzi, fură şi îi deranjează pe cetăţenii din Belgrad”.

Citeşte şi: Zelenski salută discuţiile ‘productive’ cu premierul japonez – Black News

Sapic a făcut aceste declaraţii după ce un copil de etnie romă a murit după ce a fost lovit de un camion într-un cartier foarte sărac, accident pentru care politicianul a dat vina pe neglijenţa părinţilor, respingând în acelaşi timp criticile potrivit cărora autorităţile ar trebui să le ofere condiţii mai bune locuitorilor.

Confruntat cu reacţiile organizaţiilor pentru drepturile omului, primarul a insistat că “nu ar schimba niciun cuvânt din cele spuse” şi că a avut doar curajul de “a sparge un tabu” şi “a spune ceea ce gândeşte toată lumea”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.