Romney consideră ‘îngrijorătoare’ convorbirea dintre Trump şi Zelenski, un ‘şantraj mafiot’ denunţă Schiff

Publicat:

Fostul candidat republican în alegerile prezidenţiale din 2012 Mitt Romney şi-a exprimat miercuri îngrijorarea profundă cu privire la conversaţia purtată la telefon de către Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, a cărei transcriere a fost publicată, relatează AFP, potrivit news.ro .

”Reacţia mea este aceeaşi ca acum câteva zile: acest lucru rămâne profund îngrijorător şi vom vedea unde conduce”, a declarat la CNN senatorul din Utah.


Citește și : Peste o mie de arestări în Egipt în urma manifestaţiilor împotriva preşedintelui Sissi

Transcrierea convorbirii telefonice între Trump şi Zelenski arată că preşedintele american i-a cerut omologului său ucrainean o anchetă cu privire la familia potenţialului său rival democrat în alegerile prezidenţiale din 2020 Joe Biden.

”ŞANTAJ MAFIOT”

Pe de altă parte, preşedintele Statelor Unite a exercitat un ”şantaj mafiot” asupra omologului său ucrainean, a denunţat miercuri alesul democrat Adam Schiff, după ce a consultat transcrierea.

Este ”şi mai copleşitor decât ceea ce eu sau mulţi alţii ne-am imaginat”, ”aceste note reflectă un şantaj mafiot clasic”, a declarat presei preşedintele Comisiei Informaţiilor din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

Citește și : Trump i-a cerut în mod repetat lui Zelenski să îi ancheteze pe Joseph şi Hunter Biden

Casa Albă a făcut ublică transcrierea miercuri.

Acest apel telefonic, care a avut loc în iulie, i-a determinat pe democraţi să lanseze o procedură de punere sub acuzare solemnă a lui Trump, o primă etapă în vederea destituirii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prima misiune a pompierilor moldoveni în Grecia

Prima misiune a pompierilor moldoveni în Grecia Echipa pompierilor moldoveni detașată în Republica Elenă a intervenit în prima misiune la lichidarea unui incendiu de...

METEO// Vreme caldă și ploi cu descărcări electrice

METEO// Vreme caldă și ploi cu descărcări electrice Vremea se menține, în continuare, destul de caldă, însă, sunt preconizate și ploi. Citește și: Bani din fondul...

Eurostat: România este cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024/25

Eurostat: România este cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024/25 În primele două săptămâni din sezonul 2024/25, Uniunea...

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie   18 iulie este a 199-a zi a calendarului gregorian și a 200-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.