Roscosmos anunţă o ‘uşoară’ creştere a temperaturii la o capsulă Soyuz andocată la ISS, după o scurgere de lichid

Publicat:

Agenţia spaţială rusă Roscosmos a anunţat vineri o “uşoară” creştere a temperaturii la bordul unei capsule Soyuz andocate la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), care nu se află în pericol, la două zile după depistarea unei scurgeri de lichid produsă probabil din cauza impactului cu un micrometeorit, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Potrivit Roscosmos, specialiştii de la centrul de control al zborului şi cosmonauţii de la bordul staţiei “au efectuat o serie de teste ale sistemelor navetei spaţiale cu echipaj la bord Soyuz MS-22, inclusiv măsurarea temperaturii în spaţiul locuibil al capsulei”.


Citește și : Macron vrea să discute cu Putin despre atacurile cu drone şi securitatea centralelor nucleare

Temperatura la bordul capsulei Soyuz andocate la ISS este de +30 grade Celsius, a informat Roscosmos pe Telegram.

“Este o uşoară schimbare de temperatură”, a precizat agenţia spaţială rusă, care a afirmat că această situaţie “nu este critică pentru funcţionarea echipamentelor şi confortul echipajului staţiei”.

“Nu constituie o ameninţare pentru viaţa şi sănătatea cosmonauţilor”, a precizat Roscosmos.

“Regimul de temperatură necesar în spaţiul locuibil al navetei spaţiale Soyuz MS-22 este menţinut prin intermediul segmentului rusesc al ISS”, a mai spus Roscosmos.

Scurgerea de lichid provenită de la capsula Soyuz, produsă miercuri, în momentul în care cosmonauţii Serghei Procopiev şi Dmitri Petelin se pregăteau pentru o ieşire în spaţiu, ar fi putut fi cauzată de impactul cu un micrometeorit, potrivit Roscosmos.

Jetul de lichid, care apărea în transmisiunea live a NASA asemenea unui şuvoi de particule asemănătoare fulgilor de zăpadă, emana din secţiunea posterioară a capsulei Soyuz MS-22 şi a fost descris de un comentator de la NASA ca o scurgere a unui lichid de răcire.

Citește și : Consiliul European cere Rusiei să înceteze atacurile asupra instalaţiilor nucleare civile

Acest incident provoacă îngrijorări cu privire la zborul de întoarcere pe Pământ al celor doi cosmonauţi ruşi şi a colegului lor american Frank Rubio, programat pentru martie 2023 la bordul Soyuz.

Alte patru persoane se află în prezent la bordul ISS: rusoaica Anna Kikina, americanii Nicole Mann şi Josh Cassada şi japonezul Koichi Wakata.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.