X

Rosian Vasilor evită să vorbească despre demisie: ‘Nu comentez declaraţiile politice!’

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasilor, a evitat să vorbească despre demisia sa, după atacul de la Aeroport, soldat cu doi ofițeri morți. „Nu voi comenta declarațiile politice. Sunt organele competente care stabilesc vinovăția sau nevinovăția”, a spus șeful IGPF. Declarațiile au fost făcute pentru Nord-News.

„Nu voi comenta declarațiile politice. Sunt organele competente care stabilesc vinovăția sau nevinovăția. Sunt în drepturi cine să protesteze, facă declarații. Mă abțin de a comenta aceste declarații”, a spus Rosian Vasiloi.
Totodată, șeful IGPF a menționat că rezultatele anchetei cu privire la tragedia de la Aeroportul Internațional Chișinău vor fi făcute publice.
Partidul Politic „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” a organizat un flashmob în fața Ministerului Afacerilor Interne. Manifestanții au cerut demisia I, Ana ministrei de Interne, Ana Revenco, și a șefului IGPF, Rosian Vasiloi, după tragedia de la Aeroport, soldată cu 2 ofițeri uciși.
Citeşte şi: UE nu e pregătită pentru aderarea Ucrainei – Stiripesurse.md
Premierul Dorin Recean a declarat că vor fi luate decizii „dificile, dar necesare”, după atacul de la Aeroport. „Totuși avem două persoane decedate și acest lucru trebuie să ne îngrijoreze”, a spus Recean.
Premierul Dorin Recean a declarat că autoritățile vor decide dacă urmează sau nu demisii, după atacul armat din 30 iunie, doar după ce autoritățile responsabile vor prezenta un raport detaliat cu privire la acțiunile întreprinse, iar Procuratura va finaliza investigația începută. Totodată, oficialul a atras atenție la modul în care au acționat polițiștii de frontieră și angajații MAI, care au intervenit primii la fața locului.
Citeşte şi: R. Moldova poate deveni un refugiu sigur pentru corupții din țările implicate în război – Stiripesurse.md

Totodată, premierul Dorin Recean a anunțat că vor fi acordate câte 1 milion de lei familiilor victimelor de la atacul de la Aeroport. Potrivit acestuia, banii sunt din fondul de rezervă al Guvernului, fondul de consum al Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău și conform legii privind funcţionarul public cu statut special – din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Tags: aeroportAeroportul Internaţional ChişinăuatacDorin ReceanInspectoratul General al Poliției de FrontierăRosian Vasiloi
Categorii: PoliticăȘtirile zilei