X

Rotaru va prelua funcția de viceguvernator la BNM

Rotaru va prelua funcția de viceguvernator la BNM

Petru Rotaru, despre demisia căruia de la șefia Ministerului Finanțelor s-a aflat în această dimineață, va prelua funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Citește și: Guțul despre „potențiAnalul” turistic din regiune

Despre aceasta anunță conducerea instituției într-un comunicat de presă.

„Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a înaintat astăzi Parlamentului propunerea de numire a ministrului finanțelor, Petru Rotaru, în funcția de viceguvernator al băncii centrale. Decizia face parte din demersurile Băncii Naționale a Moldovei de asigurare a stabilității și dezvoltării continue a sectorului financiar din Republica Moldova”, se menționează în nota emisă de BNM.

Petru Rotaru deține funcția de ministru al finanțelor din 2023 și are o vastă experiență în domeniul financiar, demonstrând calități remarcabile de-a lungul carierei sale. A absolvit Academia de Studii Economice din Moldova în 2007, cu specializarea finanțe și contabilitate, și a obținut un master în drept la aceeași instituție între 2010 și 2012.

Parcursul său profesional a inclus funcții în sectorul financiar și administrația publică. Între 2016 și 2023 a fost membru al Curții de Conturi a Republicii Moldova, iar ulterior a preluat conducerea Serviciului Fiscal de Stat.

Propunerea pentru numirea lui Petru Rotaru urmează să fie supusă votului în Parlamentul Republicii Moldova.

Tags: Banca Națională a MoldoveiBNMministerul finantelorPetru Rotaru
Știrile zilei