X

Rouhani acuză Israelul de asasinarea omului de ştiinţă Mohsen Fakhrizadeh

Preşedintele Iranului a acuzat sâmbătă Israelul că a asasinat un proeminent om de ştiinţă iranian suspectat de multă vreme că ar fi creierul unui program nuclear secret, informează televiziunea de stat, citată de Reuters şi AFP , potrivit agerpres

Conducătorii militari şi religioşi au ameninţat vineri cu răzbunarea pentru uciderea, vineri, a lui Mohsen Fakhrizadeh, despre care media susţine că a murit la spital după ce fost împuşcat de o echipă de asasini în maşina sa, în apropiere de Teheran.

Citește și : Israelul se află în spatele asasinării lui Mohsen Fakhrizadeh (NYT)

“Încă o dată, mâinile nemiloase ale aroganţei mondiale, cu regimul sionist uzurpator ca mercenar, sunt pătate cu sângele unui fiu al acestei naţiuni”, a denunţat Hassan Rouhani într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial. Iran utilizează în general expresia “aroganţă mondială” pentru a desemna SUA.

“Asasinarea martirului Fakhrizadeh arată disperarea duşmanilor noştri şi profunzimea urii lor… Martiriul lui nu va încetini realizările noastre”, a mai menţionat preşedintele Iranului.

Moartea lui Fakhrizadeh ar putea provoca confruntare între Iran şi duşmanii săi în ultimele săptămâni ale preşedinţiei lui Donald Trump, complicând în acelaşi timp eforturile preşedintelui-ales Joe Biden de a resuscita destinderea din timpul mandatului lui Barack Obama, comentează Reuters.

Citește și : Pompeo: Departamentul de Stat va facilita tranziţia pentru instalarea Administraţiei Joe Biden

Tags: Donald TrumpHassan RouhaniIranMohsen FakhrizadehSUAteheran
Categorii: Sinteze