Rouhani: Iranul îşi va creşte ‘zi după zi capacităţile defensive’

Publicat:

Iranul îşi va creşte ‘zi după zi capacităţile defensive’, a declarat sâmbătă preşedintele iranian Hassan Rouhani, cu ocazia unei defilări militare la Teheran, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Nu ne vom reduce niciodată capacităţile defensive (…) le vom spori zi după zi’, a afirmat Rouhani, prezidând evenimentul.


Citește și : SUA: Trei bebeluşi au fost înjunghiaţi la o grădiniţă din New York

‘Faptul că sunteţi furioşi pe rachetele noastre arată că sunt armele noastre cele mai eficace’, a adăugat el. ‘Datorită a ceea ce aţi spus voi, cunoaştem acum valoarea rachetelor noastre’, a mai spus Rouhani.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii cu ocazia Zilei naţionale a forţelor armate iraniene, care marchează pe 22 septembrie declanşarea de către Bagdad a războiului cu Iranul (1980-1988).

În discursul său, Rouhani a făcut o paralelă între situaţia din acea epocă şi conjunctura actuală, precum şi între fostul dictator irakian Saddam Hussein şi preşedintele american Donald Trump.

La fel cum Saddam Hussein a rupt acordul din 1975 care delimita o parte a frontierei între Irak şi Iran, pentru a intra în război împotriva Republicii Islamice, Trump a denunţat unilateral acordul nuclear din 2015 cu marile puteri pentru a lansa un ‘război psihologic’ contra Iranului, a mai spus Rouhani.

Citește și : Mike Pompeo doreşte un nou summit între Donald Trump şi Kim Jong Un „în viitorul nu prea îndepărtat”

Făcând referire la eşecul planurilor lui Saddam Hussein împotriva Iranului în timpul a ceea ce iranienii numesc ‘războiul impus’ sau ‘apărarea sfântă’, preşedintele a prezis că ‘ceea ce i s-a întâmplat lui Saddam li se vor întâmpla Statelor Unite’ de această dată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.