X

Rouhani : Statele Unite sunt izolate în rândul aliaților săi în lupta împotriva Iranului

Președintele iranian Hassan Rouhani a declarat sâmbătă că Statele Unite sunt izolate în rândul aliaților săi în ceea ce privește conflictul cu Iranul, menționând că statele europene nu sunt de acord cu planul Statelor Unite de a reimpune sancțiunile împotriva Teheranului, relatează Reuters, scrie Mediafax.

„Nu se întâmplă des ca Statele Unite să ia o decizie și să fie abandonată mai apoi de către aliații săi tradiționali”, a declarat Rouhani într-un discurs difuzat de către televiziunea națională.

Citește și : Peste 300 de migranţi salvaţi de marina marocană din Mediterana şi Atlantic

„Acum un an nimeni nu ar fi crezut acest lucru… că Europa va fi de partea Iranului, împotriva Statelor Unite”, a adăugat președintele iranian.

Tensiunile dintre cele două țări au crescut în ultima perioadă, după ce președintele american Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acordul nuclear, iar Administrația sa a reimpus în august sancțiuni împotriva Teheranului.

Statele Unite plănuiesc să impună o nouă rundă de sancțiuni în luna noiembrie, care să vizeze sectorul petrolier din Iran.

Citește și : Armata israeliană acuză Siria că a ordonat, cu sprijinul Iranului, atacurile dinspre Gaza din cursul nopţii

Tags: Donald TrumpeuropaIranRouhanisanctiuniStatele Uniteteheran
Categorii: Sinteze