Roy Moore, favoritul lui Trump în Alabama, face apel după ce a pierdut alegerile în faţa democratului Doug Jones

Publicat:

Candidatul înfrânt al Partidului Republican în alegerile senatoriale din Alabama Roy Moore a depus un recurs, în ultimul moment, împotriva înfrângerii sale, pe 12 decembrie, de către democratul Doug Jones, relatează AFP, potrivit news.ro.

Acest stat din Sud nu a mai ales un senator democrat din 1992. Scrutinul a reprezentat o înfrângere usturătoare pentru preşedintele Donald Trump, care a sfidat acuzaţii potrivit cărora Roy Moore, un fost magistrat ultraconservator, a pipăit o minoră.


Majoritatea republicană în Senat a scăzut la 51 din cele 100 de mandate.

Citeşte şi: MĂCEL la Kabul. Cel puţin 40 de morţi într-un atac terorist sinucigaş

Jones a obţinut 49,9% din voturile exprimate, iar Moore 48,4% – o marjă de aproximativ 21.000 de voturi în totalul de 1,3 milioane de buletine.

Moore şi-a depus recursul cu o zi înainte de certificarea oficială a rezultatului, au anunţat miercuri seara reprezentanţi ai campaniei sale.

”Obiectul recursului este să se păstreze probele unei fraude electorale potenţiale şi de a se amâna certificarea de către secretarul de Stat din Alabama John Merrill, în aşteptarea unei anchete aprofundate”, au anunţat ei într-un comunicat.

În comunicat se evocă ”nereguli în 20 de circumscripţii” în comitatul Jefferson care, acuză ei, ”sunt suficiente să răstoarne rezultatul alegerilor”.

În text este citat un teoretician conspiraţionist, Richard Charnin, care consideră de asemenea trucate alegerile prezidenţiale din 2004 şi primarele democrate din 2016.

Recursul include, de asemenea, o atestare a lui Moore care ”declară că a trecut cu succes un test cu poligraful (detectorul de minciuni) care a confirmat că acuzaţiile de rea conduită formulate împotriva sa în timpul campaniei erau total false”.

În cazul în care autorităţile din Alabama nu declanşează o nouă numărare a voturilor, Jones urmează să-şi ia locul în Senatul american la începutul lui ianuarie.

Moore şi-a pierdut avansul cu care era creditat în sondaje după ce The Washington Post (WP) a publicat acuzaţii ale unor femei cu privire la fapte care au avut loc în anii ’70 şi ’80, pe care acesta le neagă în bloc.

Citeşte şi: Putin spune că explozia de la Sankt Petersburg este un atac terorist

În vârstă de 70 de ani, Roy Moore a fost ales în două rânduri preşedinte al Curţii Supreme din Alabama, o funcţie din care a fost demis în două rânduri.

El a fost demis prima oară în 2003, după ce a refuzat să retragă dintr-o clădire judiciară o statuie de două tone în onoarea celor Zece Comandanţi, iar a doua oară în 2016, după ce a sfidat Curtea Supremă a Statelor Unite prin faptul că a refuzat să pună în aplicare hotărârea acesteia cu privire la legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

De asemenea, el a sugerat că atentatele de la 11 septembrie 2001 ar putea să aibă legătură cu o lipsă de credinţă în Dumnezeu sau că musulmanilor ar trebui să li se interzică orice însărcinare publică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ploaie torențială și furtuni azi în Moldova: Meteorologii avertizează asupra vremii imprevizibile

Ploaie torențială și furtuni azi în Moldova: Meteorologii avertizează asupra vremii imprevizibile Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi vremea în Moldova va fi instabilă,...

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani Arheologii au dezgropat de pe un teren viran din...

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa Acuzată că a...

‘Ghost Ship of the Pacific’: Epava unei nave de război americane, găsită în stare ‘excepțională’

'Ghost Ship of the Pacific': Epava unei nave de război americane, găsită în stare 'excepțională' Epava unui distrugător al Marinei americane cunoscut drept „nava fantomă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.