RSF creează în oraşul ucrainean Leopolis un centru pentru jurnaliştii aflaţi în pericol

Publicat:

Organizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF) a anunţat vineri deschiderea în oraşul Leopolis, în vestul Ucrainei, a unui centru pentru a asista jurnalişti aflaţi în pericol şi pentru a oferi ajutor mass media ucrainene independente, ca să poată continua să lucreze şi să evite cenzura, transmite EFE, potrivit agerpres.   

Centrul pentru Libertatea Presei se doreşte a fi o platformă care oferă echipament de protecţie pentru jurnalişti, îndeosebi veste antiglonţ şi căşti, dar şi un spaţiu prin care să fie oferită asistenţă financiară sau psihologică celor care ar putea avea nevoie de ea, a explicat RSF într-un comunicat.


Citește și: SUA evocă o posibilă ‘crimă de război’ atacul asupra centralei nucleare din Zaporojie

Centrul este instalat în clădirea International Media Center din Leopolis, unde se are în vedere înfiinţarea unei săli de presă în care jurnaliştii străini să poată lucra de la 8 dimineaţa la 8 seara, cu conexiune la internet, posibilitatea de a transmite în direct şi un refugiu în caz de atac.

Separat, agenţia dpa a relatat că un jurnalist britanic a fost împuşcat şi rănit luni într-o ambuscadă violentă din apropierea capitalei ucrainene. Stuart Ramsay, corespondent şef la Sky News, a fost lovit de un glonţ în spate în timp ce maşina în care se afla împreună cu echipa sa a fost împroşcată cu gloanţe în drum spre Kiev.

Şi cameramanul Richie Mockler a fost nimerit de două ori în vesta antiglonţ înainte ca întreaga echipă să reuşească să scape şi să se adăpostească. Au fost salvaţi ulterior de poliţia ucraineană.

Potrivit informaţiilor, întreaga echipă, din care mai făceau parte jurnaliştii Sky News Dominique van Heerden şi Martin Vowles şi producătorul local Andrii Litvinenko, este acum în siguranţă.

Citește și : Mii de maşini cu refugiaţi se îndreaptă dinspre Kiev, Harkov sau Dnipropetrovsk spre Vestul Ucrainei

Imagini şocante needitate de la incident au fost difuzate vineri seară la Sky News. În înregistrare se putea vedea cum echipa de jurnalişti se află sub bătaia gloanţelor, iar geamurile maşinii erau făcute ţăndări.

Se crede că atacul a fost comis de o echipă de recunoaştere a unor sabotori ruşi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.