RSF sesizează CPI după atacul rus asupra turnului de televiziune din Kiev

Publicat:

Organizaţia Reporteri Fără Frontiere (RSF) a anunţat sâmbătă că a sesizat Curtea Penală Internaţională (CPI) după atacul cu bombă de marţi asupra turnului de radio şi televiziune din Kiev, denunţând “o crimă de război”, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Pe 4 martie, RSF a depus o plângere la procurorul Curţii Penale Internaţionale pentru crime de război comise de forţele ruse în Ucraina. De la începutul agresiunii împotriva Ucrainei, pe 24 februarie, armata rusă a bombardat în mod deliberat mai multe turnuri de televiziune din toată ţara”, a scris organizaţia într-un comunicat.


Citește și : Un senator american cere ASASINAREA lui Putin

Marţi, în cea de-a şasea zi a invaziei ruse în Ucraina, o rachetă rusească a “lovit” echipamente ale tunului de televiziune din Kiev, situat lângă Babi Yar, o râpă în care naziştii au împuşcat peste 30.000 de evrei în două zile în 1941.

Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina a precizat marţi pe pagina sa de Facebook că cinci persoane au fost ucise şi cinci rănite în bombardamentul rusesc.

Potrivit RSF, care citează partenerul său local IMI, “cel puţin alte trei turnuri de televiziune au fost vizate de bombardamente, în Korosten, Lisichansk şi Harkov, şi două posturi radio au încetat emisia după ce armata rusă a preluat controlul asupra lor, în Melitopol şi Herson”.

Citește și : Dmitro Kuleba spune că soldaţii ruşi comit VIOLURI în oraşele cucerite

“Bombardarea în mod deliberat a numeroase infrastructuri media, precum turnuri de televiziune, constituie o crimă de război şi demonstrează amploarea ofensivei lansate de Putin împotriva dreptului la informare”, a declarat Christophe Deloire, secretarul general al Reporteri Fără Frontiere (RSF), citat în comunicat.

Procurorul Curţii Penale Internaţionale a anunţat miercuri seara “deschiderea imediată” a unei anchete privind situaţia din Ucraina, unde ar fi comise crime de război, după ce a primit undă verde de la 39 de state părţi ale CPI.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.