Ruby Princess, nava infectată cu coronavirus, a ajuns în Filipine

Publicat:

O navă de croazieră pe care au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus în Australia a sosit joi în capitala Filipinelor, Manila, aducând acasă peste 200 de membri filipinezi ai echipajului, a informat garda de coastă locală, citată de DPA, potrivit agerpres.

Nava Ruby Princess, deţinută de operatorul britanic-american Carnival Cruiseline, este în prezent ancorată în Golful Manila, urmând ca personalul navei să fie testat înainte de a putea debarca.


Citeşte şi: Pandemia câştigă teren în închisorile din SUA

Potrivit gărzii de coastă, la bordul acestei nave de 114 tone, cu 19 punţi, se află 214 de membri ai echipajului filipinezi.

Anterior acostată în Portul Kembla, aflat la sud de Sydney, Ruby Princess este responsabilă pentru circa 10 la sută din toate cazurile de infectare cu noul coronavirus din Australia şi pentru peste un sfert din decesele provocate de COVID-19 în această ţară.

Circa 2.700 de pasageri de pe Ruby Princess au putut debarca la Sydney după verificări minimale, chiar dacă o duzină dintre aceştia prezentau simptome de COVID-19.

Peste 650 de pasageri au fost ulterior testaţi pozitiv pentru noul coronavirus după ce boala începuse să se răspândească în toată ţara.

Citeşte şi: Curtea Supremă israeliană aprobă guvernarea lui Netanyahu cu Gantz

Purtătorul de cuvânt al gărzii de coastă din Filipine, Armand Balilo, a declarat că guvernul a impus protocoale stricte pentru testarea echipajului filipinez înainte ca acestuia să i se permită să debarce.

Peste 24.000 de lucrători filipinezi, dintre care circa 17.000 de membri ai echipajelor şi personalului de pe nave, au fost strămutaţi din cauza pandemiei, a precizat guvernul de la Manila. Lucrătorii au fost plasaţi în carantină în spaţii puse special la dispoziţie de către guvern în capitală, unde vor fi testaţi înainte de a li se permite să se întoarcă la casele lor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rata de încălzire a oceanelor aproape s-a dublat începând din 2005

Rata de încălzire a oceanelor aproape s-a dublat începând din 2005 Rata de încălzire a oceanelor aproape s-a dublat începând din 2005 şi mai mult...

Barbra Streisand i-a adus un omagiu lui Kris Kristofferson, colegul ei din ‘A Star Is Born’

Barbra Streisand i-a adus un omagiu lui Kris Kristofferson, colegul ei din 'A Star Is Born' Barbra Streisand i-a adus un omagiu lui Kris Kristofferson,...

Netflix a înregistrat o triplare a numărului de anulări ale abonamentului după ce președintele companiei a donat 7 milioane de dolari pentru Kamala Harris

Netflix a înregistrat o triplare a numărului de anulări ale abonamentului după ce președintele companiei a donat 7 milioane de dolari pentru Kamala Harris Netflix...

Valoarea Trump Media s-a prăbușit la doar 6 luni după listarea sa pe bursă

Valoarea Trump Media s-a prăbușit la doar 6 luni după listarea sa pe bursă Prețul acțiunilor Trump Media, compania fondată și controlată de fostul președinte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.