Rude şi susţinători ai lui Navalnîi i-au transmis mesaje de felicitare pentru cea de-a 45-a aniversare

Publicat:

Rude şi susţinători ai disidentului rus încarcerat Aleksei Navalnîi i-au transmis vineri mesaje de felicitare pentru cea de-a 45-a aniversare, relatează dpa, potrivit agerpres .

“La mulţi ani!” – i-a scris soţia sa, Julia, pe Instagram, alături de un emoji în formă de inimă.


Citește și : Autorităţile italiene au găsit o tonă de cocaină ascunsă printre banane

Purtătoarea de cuvânt a disidentului pentru relaţiile cu presa, Kira Iarmîş, l-a felicitat pe Twitter pe “cel mai bun şef din lume şi cel mai bun viitor preşedinte din lume”.

Contul de Instagram al lui Navalnîi a afişat o fotografie cu acesta împreună cu soţia sa şi cei doi copii ai cuplului.

Aleksei Navalnîi, care a supravieţuit la limită anul trecut unei tentative de otrăvire, le-a adresat mulţumiri tuturor celor care îl susţin.

Între timp, potrivit agenţiei Interfax, locuinţa lui Navalnîi a fost percheziţionată de executori în legătură cu o sumă de 29 de milioane de ruble (397.000 dolari) pe care disidentul, acuzat de fraude, ar trebui să o achite, în baza unei decizii judecătoreşti.

Citește și : Elevii din Spania vor fi vaccinaţi cu două săptămâmi înainte de începerea noului an şcolar

Navalnîi este închis de mai multe luni într-o colonie penitenciară, la circa 100 km est de Moscova. El a fost arestat pe 17 ianuarie pe un aeroport din Moscova, la revenirea în ţară după ce a fost tratat în Germania în urma tentativei de asasinare cu agentul neurotoxic Noviciok, din august anul trecut.

Disidentul, cel mai marcant critic din Rusia al preşedintelui Vladimir Putin, a denunţat ca motivate politic acuzaţiile de fraudă datând din 2014 pentru care a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi jumătate, verdict criticat de altfel şi pe plan internaţional.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.