X

Rudele lui Navalnîi NU au voie să vadă trupul opozantului

Rudele lui Navalnîi NU au voie să vadă trupul opozantului

Rudelor opozantului rus Aleksei Navalnîi li s-a interzis pentru a treia zi accesul la trupul neînsufleţit al acestuia, a declarat luni echipa sa, precizând că mama bărbatului “nu este autorizată” să intre în morga unde s-ar putea afla cadavrul, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Mama lui Aleksei şi avocaţii săi au sosit la morgă în această dimineaţă (luni). Nu au primit autorizaţia să intre. Unul dintre avocaţi a fost literalmente împins afară. Când personalul a fost întrebat dacă trupul lui Aleksei se află acolo, ei nu au răspuns”, a declarat Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi, pe reţelele de socializare.

Citeşte şi: Peste 150 de ruşi au fost condamnaţi pentru acţiuni de omagiere a memoriei opozantului Navalnîi – Stiripesurse.md

Ea a anunţat totodată că anchetatorii au informat-o pe mama lui Navalnîi şi pe avocaţii săi că ancheta cu privire la moartea acestuia în închisoare a fost “prelungită”.

Rudele lui Navalnîi NU au voie să vadă trupul opozantului

“Nu ştim cât va dura asta. Cauza morţii este încă ‘nedeterminată’. Ei mint, trag de timp şi nici măcar nu o ascund”, a scris Kira Iarmîş pe reţeaua X.

Opozantul rus şi principalul adversar al preşedintelui rus Vladimir Putin a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară din regiunea arctică, unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani de detenţie.

El a fost închis de la întoarcerea sa în Rusia, la începutul lui 2021, iar sănătatea sa s-a deteriorat în ultimele luni.

Rudele lui Navalnîi NU au voie să vadă trupul opozantului

Mama lui Navalnîi, Liudmila Navalnaia, a sosit sâmbătă, însoţită de un avocat, la colonia penitenciară din regiunea arctică în care fiul ei fusese transferat în decembrie anul trecut.

Potrivit Serviciului Penitenciar din Rusia (FSIN), Aleksei Navalnîi a murit vineri după ce “s-ar fi simţit rău după o plimbare”.

Vladimir Putin nu a făcut nicio declaraţie cu privire la moartea lui Navalnîi, produsă cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale, în urma cărora liderul de la Kremlin ar putea să rămână la putere pentru un nou mandat de şase ani.

Tags: Aleksei NavalnîiKira IarmişLiudmila Navalnaiarusia
Externe