X

Rudolph Giuliani: Nu există un lucru magic care să asigure acel nivel de securitate de 100% în spaţiul cibernetic

Cybersecuritatea este unul dintre domeniile în care Statele Unite şi Uniunea Economică Eurasiatică pot coopera, a declarat avocatul privat al preşedintelui american Donald Trump, consilier informal pe probleme de securitate cibernetică şi fost primar al oraşului New York, Rudolph Giuliani, în timpul Forumului internaţional ”Eurasian Week” care a avut loc săptămâna aceasta la Erevan, relatează marţi Armenpress, scrie Agerpres.

El a spus că, în cazul unei ţări mici, cum este Armenia, este mult mai uşor să se ajungă la o protecţie de 90-95% în domeniul securităţii informatice.

Citește și : ALERTĂ la New York! Bombe artizanale la reședințele lui Clinton și Obama!

“Ca un pas esenţial, este necesar să analizăm toate infracţiunile cibernetice, să le alegem pe cele care sunt într-adevăr periculoase şi să ne concentrăm asupra lor. Este necesar să se creeze un mecanism intern pentru descoperirea atacurilor”, a spus Giuliani.

Potrivit acestuia, nu există nici un lucru magic care poate fi făcut astfel încât comunicarea în spaţiul cibernetic să fie 100% sigură. “Mă îndoiesc că va exista o dezvoltare a ştiinţei care va atinge acel nivel de securitate de 100%”, a adăugat el.

În timpul prezenţei sale în Armenia, Rudolph Giuliani a vizitat Muzeul şi Memorialul Genocidului Armean Tsitsernakaberd din Erevan, unde a depus flori şi a plantat un copac simbolic în parc în memoria victimelor genocidului.

Vorbind reporterilor despre posibila recunoaştere a genocidului armean în Statele Unite, el a spus că genocidul este un fapt istoric, dar a adăugat: “Nu sunt aici în calitate de avocat privat al preşedintelui Trump”. “Sunt aici ca persoană privată. Este de datoria administraţiei să tragă propriile concluzii pe acest subiect”, relatează Armenpress.

La forumul ”Eurasian Week” a participat, alături de Giuliani, şi Serghei Glazyev, consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, care a fost sancţionat în martie 2014 pentru rolul său în anexarea Crimeei, remarcă site-ul talkingpointsmemo.com.

Conform acestei surse, nu este clar dacă şi cât onorariu a primit Giuliani pentru vizita în Armenia. Compania sa, Giuliani Security & Safety, nu a răspuns solicitărilor prin telefon şi email făcute în acest sens.

Ministerul Industriei şi Dezvoltării Economice al Rusiei este menţionat ca unul dintre sponsorii evenimentului.

Citește și : Redacţia din New York a postului de televiziune CNN, evacuată din cauza unui dispozitiv exploziv – FOTO

Giuliani a fost invitat la forum de multimilionarul ruso-armean Ara Abramyan, care conduce Uniunea Armenilor din Rusia, potrivit presei locale. Abramyan, ambasador al bunăvoinţei UNESCO, a primit ordinul “În serviciul Patriei” acordat de preşedintele rus, Vladimir Putin, la Kremlin anul trecut.

Abramyan este membru în consiliul consultativ al companiei TriGlobal Strategic Ventures, firmă de consultanţă despre care New York Times a scris că oferă “consultanţă de imagine oligarhilor ruşi şi clienţilor cu legături solide cu Kremlinul”, scrie site-ul citat. Compania, al cărei preşedinte obişnuia să lucreze pentru firma de consultanţă a lui Giuliani, a sponsorizat o călătorie a acestuia în Ucraina în noiembrie 2017. El a petrecut o zi în oraşul ucrainean Harkov, unde a încheiat un contract prin care firma sa oferea consultanţă în probleme de securitate cibernetică şi a ajutat la crearea unei linii telefonice de tip 911 pentru întărirea aplicării legii.

De asemenea, Giuliani a primit bani şi într-un incident bizar survenit în luna iulie, implicând o luptă anticorupţie în România, aminteşte talkingpointsmemo.com. Fostul procuror federal din New York a trimis o scrisoare preşedintelui ţării în care pleda pentru schimbări în politica anti-corupţie, contrazicând poziţia Departamentului de Stat faţă de această ţară. Giuliani a declarat pentru Politico, în iulie, că scrisoarea a avut la bază un raport întocmit de fostul director al FBI Louis Freeh, care conduce o companie de consultanţă ce are relaţii de afaceri şi cu el şi că a fost plătit de această companie.

Tags: CybersecuritateaDonald TrumpEurasian Weeknew yorkRudolph GiulianiStatele UniteUniunea Economică Eurasiatică
Categorii: Diaspora