Rudy Giuliani anunţă sfârşitul regimului de la Teheran

Publicat:

Sancţiunile Statelor Unite împotriva Iranului au rolul de a conduce la o “revoluţie de succes” care va avea rezultatul schimbării regimului de la Teheran, afirmă Rudolph Giuliani, avocatul preşedintelui american Donald Trump.

Politica oficială a Washingtonului nu are obiectivul schimbării regimului islamic de la Teheran, conform mediafax.


Vezi şi: ‘Fabienne’, furtuna care a lovit Germania cu puterea unui uragan – VIDEO

Sancţiunile impuse Iranului au rolul producerii de probleme economice care ar putea conduce la o “revoluţie de succes”, a declarat Rudy Giuliani, potrivit agenţiei Reuters, la o reuniune a opoziţiei iraniene în exil. “Nu ştiu când vom înlătura” regimul din Iran. “Ar putea fi în câteva zile, în câteva luni, în câţiva ani. Dar se va întâmpla”, a afirmat Rudy Giuliani la reuniunea desfăşurată în oraşul american New York.

Rudolph Giuliani a făcut declaraţiile la nivel personal, dat fiind că nu are atribuţii oficiale în acest domeniu. Dar Giuliani este avocatul personal al preşedintelui Donald Trump.

Citeşte şi: Noul preşedinte cubanez face primul pas în SUA

Statele Unite au impus din nou sancţiuni asupra Iranului după decizia lui Donald Trump de anulare a participării la Acordul nuclear internaţional. Tratatul atomic este susţinut în continuare de Uniunea Europeană, Rusia şi China.

John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, a afirmat în august că obiectivul schimbării regimului din Iran nu figurează în politica oficială a Washingtonului.

Iranul a promis, sâmbătă, o ripostă dură după atentatul din oraşul Ahvaz, pe care l-a atribuit unor grupuri susţinute de Statele Unite şi de Israel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.