X

Rugăciune pentru ploaie la Zidul Plângerii din oraşul vechi din Ierusalim

Peste două mii de evrei s-au rugat joi pentru ploaie la Zidul Plângerii din oraşul vechi din Ierusalim în condiţiile în care se profilează o a patra iarnă secetoasă consecutivă, relatează AFP.

“O rugăciune poate ajuta”, a declarat la postul public de radio ministrul agriculturii Uri Ariel, organizator al acestei ceremonii care s-a desfăşurat în prezenţa celor doi mai rabini ai Israelului: David Lau pentru ashkenazi (evrei originari din Europa) şi Yitzhak Yosef pentru sefarzi (evrei orientali), conform agerpres .

Serviciul meteorologic israelian a prognozat recent că regiunea se va confrunta cu o nouă iarnă secetoasă şi a evaluat la 65% şansele de precipitaţii insuficiente cantitativ în decembrie, ianuarie şi februarie, lunile care în mod normal ar trebui să fie cele mai ploioase din an.

Citește și : Ambasada SUA la Ankara și cea turcă la Washington anunță ridicarea tuturor restricţiilor în serviciile de acordare a vizelor

În martie, nivelul Lacului Tiberiada, principala rezervă de apă dulce din Israel, a atins cel mai scăzut nivel din ultimul secol, potrivit Autorităţii Apei.

Israelul a reuşit totuşi să scape de raţionalizarea furnizării apei datorită celor cinci uzine de desalinizare a apei de mare care au fost construite de-a lungul coastei mediteraneene.

Trei sferturi din apa potabilă consumată de gospodăriile israeliene provin din aceste uzine de desalinizare, notează AFP.

Tags: evreiierusalimisraelrugăciuneUri ArielZidul Plângerii
Categorii: Sinteze