RUPEREA de petrolul şi gazul rusesc va costa Europa 195 miliarde euro

Publicat:

Comisia Europeană calculează că UE va trebui să investească în plus 195 miliarde de euro până în 2027 pentru a accelera deconectarea de combustibilii fosili din Rusia, în principal prin dezvoltarea regenerabilelor, o mai mare eficienţă energetică şi dezvoltarea sustenabilă a hidrogenului, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.

“Analiza ia în calcul toate importurile de combustibili fosili din Rusia, gazele naturale fiind cel mai dificil de eliminat”, semnalează Comisia în draftul planului “Repower EU”, pe care îl va prezenta săptămâna viitoare.


Citește și: Rusia pune sub semnul întrebării forţa europeană EUFOR-Althea din Bosnia şi Herţegovina – Black News

Documentul, prezentat de portalul francez Contexte şi la care a avut acces EFE, estimează că UE poate economisi anual 80 de miliarde de euro în ceea ce priveşte importurile de gaze, 12 miliarde euro din cele de petrol şi 1,7 miliarde euro din cărbune.

Separarea de produsele energetice din Rusia va necesita dezvoltarea “la scară largă” a regenerabilelor, creşterea importurilor de gaze naturale lichefiate, stabilirea de achiziţii comune, dezvoltarea industriei hidrogenului, precum şi reducerea consumului de hidrocarburi la transport, industrie şi clădiri.

Va fi necesar, adaugă, CE, să fie majorată capacitatea industrială şi investiţiile “în tehnologii cheie, precum cea solară şi eoliană, pompele de căldură şi electrolizoarele”.

Citeşte şi: Berlinul evaluează anunţul Rusiei privind sancţiunile împotriva Gazprom Germania – Black News

Comisia estimează, de asemenea, că vor trebui investite circa 29 miliarde euro în plus pentru ca reţeaua electrică să poată absorbi creşterea generării şi a consumului.

“O reţea energetică a UE cu adevărat interconectată va garanta securitatea energetică pentru toţi”, se adaugă în draftul documentului principal al Planului “Repower EU”, care urmăreşte accelerarea tranziţiei Uniunii Europene spre o economiei fără cărbune şi fără combustibili importaţi din Rusia, ţară pe care Uniunea Europeană a sancţionat-o după invazia din Ucraina, începută în februarie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a...

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.